Bankanın Kuruluş amacı, banka Hizmetleri arasında yer alan ürünler, bankanın sağladığı kaynakların kullanıma dönüşmesi, çeşitleri, müşterilere sağlanması, bankanın karlılığı ve gelir gider kalemleri, bankacılıkta önemli yeri olan diğer işlem ve kavramlar.
Ders İzlenceleri
Banka Muhasebesi bir bankanın yönetiminde etkili karar alabilmek ve bunun için de ihtiyaç hissedilen güvenilir bir veri tabanı sağlayabilmek için gerekli en önemli araçlardan biridir. Derste katılımcıya banka muhasebesinin temel kriterleri, muhasebe işlemlerinde uygulanan mantık ve kayıt tutma metotları anlatılmaktadır. Bunu elde etmek için Uluslararası Muhasebe Standartları ve benzeri dünya uygulamaları da açıklanmakta, bir banka bilanço ve kar zarar tablolarında yer alan başlıkların nasıl oluştuğu gösterilmektedir. Bu sayede banka yönetiminde sağlıklı karar almak için finansal tablolarda yer alan verilerin ne anlama geldiğinin, nasıl oluştuğunun kolayca anlaşılması sağlanmaktadır.
Ders İzlenceleri
Geçmiş ve günümüzde var olan ekonomik ve sosyal bilgi, olay ve bunlara dayalı analizlerin kullanılarak banka ve finansal sistemin yönetimi ve buna dayalı teknik gelişimidir.
Ders İzlenceleri
Bu dersin amacı kuruluşların ve bankaların karşı karşıya kaldıkların risklerin tanımını yapmak, bu risklerin yönetilmesi için kullanılan teknikleri incelemek. Ayrıca risk yönetiminde riskleri azaltma teknikleri ve risk haritalarının çıkarılması yöntemlerini inceleyerek başarılı bir risk yönetimi modelini oluşturmaktır.
Ders İzlenceleri
Bankalarda Aktif Pasif Yönetimi dersimizde bir bankanın aktif ve pasiflerinin yönetilmesi sırasında nelere önem verildiği, yönetim kararlarının nasıl ve hangi durumlar göz önüne alınarak uygulandığı ve tüm bu kararların oluşumunda ve icra edildiği süreçte kimlerin hangi yetkilerle, nasıl uygulama yaptıkları anlatılmaktadır. Ayrıca, bankaları yönetirken yasal otoritelerin getirdiği kısıtlar, risk yönetimi yaklaşımı altında faaliyetlere getirilen sınırlamalar ile bunların banka performansına etkileri anlatılır. Son bölümde ise rasyo analizleri yönteminin banka performansının değerlendirilmesinde nasıl rol aldığı örnekleme yoluyla incelenir.
Ders İzlenceleri
Mali analizin tanımı, amacı ve mali analiz sürecinde kullanılan mali tablolar hakkında bilgi verilmekte, mali analiz yöntemleri ile mali analiz kriterleri ilişki boyutu çerçevesiyle örnek olaylar kapsamında incelenmektedir. Mali tablolarda aktifleştirme ve makyajlamanın etkileri yanısıra mali tabloların analize uygun hale getirilmesi ve yorumlanması işlenmektedir. Kredi analizinde riskler, kredinin yapılandırılması süreci, kredi izleme ve sorunlu kredilerin yönetimi konuları incelenmektedir.
Ders İzlenceleri
Mali sektör kapsamında yer alan bir tüzel kişilik olarak bankaları, bankaların faaliyet ve görevleri yanı sıra banka ortak ve çalışanlarının bağlantılı oldukları bankalarla ve müşterileriyle ilişkilerini düzenleyen hukuksal düzenlemeler “Bankacılık Hukuku” nun kapsamını oluşturmaktadır.
Ders İzlenceleri
Bankaların ana faaliyet alanlarının ve bunlara ilişkin muhasebe kayıt düzeninin öğretilmesi, bankacılık sektöründe kullanılan mali tabloların tanıtılmasıdır.
Ders İzlenceleri
Bankalarda müşteri ilişkilerini yönetirken en önemli faktörün "Önce İnsan" olduğu anlatılmakta, müşteri ilişkileri yönetiminin insan ilişkileri yönetimiyle sağlanabildiği irdelenmektedir. Ders içeriğinde bankacılıkta hizmetlerimizi sunarken etkili iletişimin ne kadar önemli olduğu, karşımıza çıkabilecek çeşitli farklı karakterdeki müşteri tiplerine karşı nasıl davranılması gerektiği; bütün bunların yanı sıra hizmet verenlerin bireysel karakter ve o anki ruh hallerinin hizmet kalitesine nasıl etki yarattığı çeşitli gerçek örneklerle anlatılmaktadır.
Ders İzlenceleri
Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Finans ve Uluslararsı Ticaret alanlarının oluşturdukları ulti disipliner bir alandır.
Ders İzlenceleri