Bu derste temel olarak, işletmelerin kapitalist sistemdeki önemi, işletme türleri, makro ve mikro ekonominin işletmeler üzerindeki etkisi konuları işlenmektedir.
Ders İzlenceleri
Dersin Amacı, işletmelerde ihtiyaç duyulan sermayenin belirlenip sağlanması ve sağlanan fonların yönetimini ifade eden Finansal Yönetim kavramının önemini kavramak ve kapsamını özümsemektir.
Ders İzlenceleri
Bu derste öğrenciler; maliyetin nelerden oluştuğunu, maliyet hesaplamalarını, fiyatın nasıl belirlendiğini, stoklarla ilgili değerleme yöntemlerini, faaliyet sonuçlarının hesaplanmasını, maliyet bilgilerinin işletmede kontrol ve planlama faaliyetlerinde nasıl kullanıldığını öğrenirler. Aynı zamanda öğrenciler bu derste; yönetim muhasebesinin konu ve amacını, üreteceği bilgilerle işletme yönetiminin alacağı kararlara ve planlama faaliyetlerine nasıl yardımcı olduğunu öğrenirler.
Ders İzlenceleri
Muhasebe kayıtları ve raporları üzerinden yapılan işlemlerin doğruluğunu denetleme, yapılan hata ve yanlışlıkları ortaya çıkarma ve nasıl düzeltileceği konusunda görüş oluşturmadır. Özellikle gelir üzerinden alınan vergilere ilişkin verilen beyannamelerin denetmini yaparak doğruluğunu inceleme ve gerekli düzeltme işlemlerini yapmaktır.
Ders İzlenceleri
Vergi hukuku dersi; verginin tanımı, kaynakları, vergi kanunlarının uygulanması, yorumlanması, vergi hukukunun dalları, vergilendirme süreci (tarh-tahakkuk-tebliğ-tahsil), vergi borcunun sona ermesi, vergi idaresi, vergi suç ve cezaları, vergi yargısı gibi genel hükümler konularını içermektedir.
Ders İzlenceleri
Verginin, doğuşu, süreci hakkında genel bilgilerden sonra vergi hukukundaki genel ve temel hesaplamalar bu dersin konusunu oluşturmaktadır. Sürelerin, amortismanın, faiz ve zammın hesaplanmasının yanı sıra, suçların tanımı ve cezaların hesaplanması ile değerlemeler de bu kapsamda ele alınmaktadır.
Ders İzlenceleri
Bu dersin amacı dünyada finansal raporlamaya yön veren Ulaslararası Muhasebe Standartları(UMS) / Uluslararası Finansal Raporlama Standartları(UFRS) ile uyumlu Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan Türkiye Muhasebe Standartları(TMS) / Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının(TFRS) incelenerek bu standartları kullanabilme yeteneğini kazandırmaktır.
Ders İzlenceleri
Muhasebe/finansal raporlama standartlarının Türkiye ve Dünya Uygulamalarını incelemek ve uygulamaya yön veren standartları irdelemektir.
Ders İzlenceleri
IFAC'a bağlı Uluslararası Denetim ve Güvence Standartları Kurulu tarafından yayınlanan uluslararası denetim standartları, ülkemizde de KGK tarafından kabul edilerek Türkiye Denetim Standartları adı altında yayınlanmaktadırlar. Bu standartların oluşum süreci, içerikleri ve uygulaması bu dersin konusunu oluşturmaktadır.
Ders İzlenceleri
Bu dersin içeriğini, gelişmiş ülkeler ve Türkiye’deki mali kurumlar ve piyasalar ile bunların birbirleri ile olan etkileşimlerini incelenmesi oluşturacaktır. Derste işlenecek temel konu başlıkları, finansal kurumların gelişimi, bu kurumların mevcut finansal sistem içerisindeki yeri ve önemi, mali piyasaların işleyişi, bu piyasaların ekonomiye etkileri ile ileriye dönük gelişme stratejileri olarak sıralanabilir.
Ders İzlenceleri