Ders kapsamında pazarlamanın konusu, kapsamı ve gelişimi, pazarlama ile ilgili kavramlar, pazarlama bilgi sistemi, pazarlama araştırması, stratejik planlama ve pazarlama süreci, pazar bölümlemesi, hedef pazar, pazar Konumlandırması, pazarlamayı etkileyen çevresel faktörler (mikro ve makro çevre), ürün kavramı ve ürün sınıflandırmaları, ürün yaşam eğrisi ve yeni ürün geliştirme süreci, Marka ve yönetimi, dağıtım yönetimi, dağıtım kanalı ve kanal üyelerinin işlevleri, satış yönetimi ve kişisel satış, hizmetlerin yönetimi, reklam yönetimi, risk yönetimi, stratejiler konularına değinilecektir.
Ders İzlenceleri
Bu dersin içeriğini, gelişmiş ülkeler ve Türkiye’deki mali kurumlar ve piyasalar ile bunların birbirleri ile olan etkileşimlerini incelenmesi oluşturacaktır. Derste işlenecek temel konu başlıkları, finansal kurumların gelişimi, bu kurumların mevcut finansal sistem içerisindeki yeri ve önemi, mali piyasaların işleyişi, bu piyasaların ekonomiye etkileri ile ileriye dönük gelişme stratejileri olarak sıralanabilir.
Ders İzlenceleri
Bu dersin amacı kuruluşların ve bankaların karşı karşıya kaldıkların risklerin tanımını yapmak, bu risklerin yönetilmesi için kullanılan teknikleri incelemek. Ayrıca risk yönetiminde riskleri azaltma teknikleri ve risk haritalarının çıkarılması yöntemlerini inceleyerek başarılı bir risk yönetimi modelini oluşturmaktır.
Bankalarda Risk Yönetimi denilince, 2000’li yıllara girerken meydana gelen çeşitli iflas olayları, ülkelerde ve dünyada meydana gelen finansal krizlerin sonuçları nedeniyle banka yönetimlerinin önem vermeleri gereken çok önemli bir konu olduğu anlaşılmıştır.
Bu derste, bankaların faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütmeleri için bankaların karşı karşıya olduğu risklerin belirlenmesi, risklerden korunmak için neler yapılması gerektiği ve etkili risk yönetimi teknikleri anlatılmaktadır.
Bu bağlamda Basel II direktiflerinin bankacılık kurallarına etkileri incelenmektedir. Ayrıca Türk Bankacılık Sistemi ve dünya bankacılığında risk yönetimi kavramına giren çeşitli uygulamalar örneklenmektedir. Bu sayede öğrenciler risk yönetiminde başarılı olmak için yapılması gereken işler hakkında genel bilgi ve beceri kazanmaktadır.
Ders İzlenceleri
Etkili ve verimli yönetilen işletmeler rekabetçi ortamda daha başarılıdırlar. İşletmelerin verimli yönetilmesi işletme ekonomisi temellerine dayanır. Çalışma konuları farklı olsa da işletmelerin ortak yanları ve ortak sorunları bulunur. İşletme ekonomisi bu ortak yanları ve sorunları ortaya çıkaracak ilke, kural ve yöntemleri araştırarak nasıl hareket etmesi gerektiğini saptamaya çalışır. Bu kapsamda kuruluşundan yaşantısı sona erinceye kadar işletmede oluşacak alım, ticaret, finansman gibi ekonomik olayların tüm yönleri ile incelenmesi işletme ekonomisinin ana ilgi alanını oluşturur. İşletme ekonomisi; genel ekonomi, davranış bilimleri, istatistik ve matematik ile yakından ilişkilidir.
Ders İzlenceleri
Vergi hukuku dersi; verginin tanımı, kaynakları, vergi kanunlarının uygulanması, yorumlanması, vergi hukukunun dalları, vergilendirme süreci (tarh-tahakkuk-tebliğ-tahsil), vergi borcunun sona ermesi, vergi idaresi, vergi suç ve cezaları, vergi yargısı gibi genel hükümler konularını içermektedir.
Ders İzlenceleri
Ders kapsamında sosyal medyanın tanımı, geleneksel medyadan farkları, iş dünyası, siyaset, gündelik yaşam gibi farklı alanlarda kullanımı, blog kavramı, blog oluşturma kuralları, blog trafiğini arttırmada kullanılacak yöntemler, blogdan gelir- kazanç sağlama teknikleri gibi konulara değinilecektir.
Ders İzlenceleri
Ders, muhasebede yapılan işler ve muhasebenin fonksiyonlarından başlayarak, genel muhasebenin tanımın yapılması, muhasebe kayıt sisteminin anlatılarak tekdüzen hesap planında yer alan hesapların açıklanması, mizan, bilanço ve gelir tablosunun hazırlanması ve ilgili kısımlarda uluslararası muhasebe standartları konularını içermektedir.
Ders İzlenceleri
Yönetim ve organizasyon dersi tüm ekonomik ve sosyal amaçlı örgütlerde söz konusu amaçlara erişmek için başta çalışan insanlar olmak üzere tüm üretim faktörlerini ve parasal imkanları etkili ve verimli çalıştırmakla ilgili bütün faaliyetleri kapsar. Bu çabalar, planlama yanında örgütleme, liderlikyapma, motive etme yapılan faaliyetlerin birbirleriyle koordine edilmesi ve elde edilen sonuçlarla amaçlanan faaliyetlerin birbirleriyle karşılaştırılması ve kontrolu süreçlerini de içerir. Bu ders, aileden devlet yönetimine kadar özel ve resmi bütün kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının başındaki tepe yöneticileri ve her kademeden diğer yöneticiler için bilinmesi ve öğrenilmesi gerekli konuları içermektedir.
Ders İzlenceleri
Bu derste, dijital dünya ve e-ticaretin tanıtımı, e-ticaret yapma sebepleri, e-ticaret türleri, e-ticarette planlama ve e-pazarlama konularına değinilecektir.
Ders İzlenceleri
İstatistiksel Analiz ve Karar Verme Dersi;belirsizlik altında karar vermeyi sağlayan teknik ve yöntemler bütününün öğretilmesidir.
Ders İzlenceleri
İşletmenin ihtiyaç duyduğu fonların, sermayenin belirlenmesi, sağlanması ve sağlanan fonların uygun varlıklara yatırılarak yönetilmesidir.
Ders İzlenceleri
Stratejik Yönetim, işletme ve kurumların, seçtikleri iş alanında hedeflerine ulaşmaları için kullanmaları gereken yöntemlerle ilgilidir. Strateji, yönetim ve planlama bu dersin ana eksenleridir. Strateji, planlama ve yönetim konuları, işletmelerin mevcut durumları (misyon), gelecekte olmak istedikleri yer (vizyon), bu amaç ve hedefe ulaşmak için belirledikleri çalışma değerleri, kurumsal-iş-işlevsel stratejilerle ilgilidir. Dersimizde bu konular aşamalı ve bütünleşik olarak anlatılmaktadır.
Ders İzlenceleri