Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Dünyanın en önemli sektörlerinden biri haline gelen ve ülkemizde de her geçen gün gelişmekte olan Sivil Havacılık sektörüne mesleki donanımını teorik ve uygulamalı eğitimle pekiştirecek nitelikli ara insan gücü kazandırabilmek programımızın temel amacıdır. Öğrencilerimiz Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği sektörüne yönelik temel bilgileri uygulamalı olarak almaktadırlar.

Mezun olan öğrencilerimiz, Havayolu İşletmeleri ve Havaalanlarının değişik faaliyet alanlarında ve aynı zamanda havacılık sektörüyle ilişkide olan diğer işletmelerde istihdam edilebilmektedir. Eğitimlerimiz Türkçe ve İngilizce Programlar olmak üzere iki ayrı program olarak yürütülmektedir. İngilizce programında okuyacak öğrencilerimiz 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi alacaklardır.

Eğitim Süresi: 2 yıl
İsteğe Bağlı Hazırlık: Var
Puan Türü: YGS-6
İkinci Öğretim: Yok

Ders müfredatını görmek için tıklayınız.

Danışma Komitesi

• Sefa İnan - Airlinehaber.com İnternet Portalı Sahibi / Uçak Teknisyenleri Derneği Onursal Başkanı
  • Zeki Yılmazabdurrahmanoğlu - Turkish Technic Uçak Bakım Başkanlığı
  • Ozan Kural - Turkish Technic Uçak Bakım Başkanlığı