İş Dünyası İle İlişkiler

İstanbul Okan Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikler ile donatılmış ve iş hayatına hazırlanmış gıda mühendisleri yetiştirebilmek üzere 4 yıllık lisans eğitim programı içerisine 20 günlük zorunlu staj ve 600 saatten (75 iş günü) oluşan 'İş yeri Destekli Eğitim Programı, COOPerative Learning' yerleştirilmiştir. Bu süreçte öğrencilerimizin iş yaşamına henüz öğrencilik aşamasında geçişlerinin sağlanması desteklenmektedir.

Bölümde ders veren öğretim üyelerimiz Gıda Mühendisleri Odası, International Food Technologists (IFT), AACCI, IAOM ve EURACHEM gibi mesleki kuruluşlarda profesyonel üye olarak aktif görev yapmaktadırlar. İstanbul Okan Üniversitesi’nin genel bakış açısı olan 'İş Yaşamına En Yakın Üniversite' kapsamında öğrencilerimiz bazı derslerini sektörde hali hazırda çalışan uzmanlardan almaktadırlar.

Ayrıca gıda sektörü ile ilişkiler bölümümüz laboratuvar imkanlarının sektörün ihtiyaç duyduğu araştırma geliştirme çalışmalarına açılmasıyla daha da gelişecektir. Bölümde dersler kapsamında ilgili sektörlere teknik geziler düzenlenmekte, gıda sektöründe uzman ve yöneticilik yapan gıda mühendisleri de bölümüzde seminer yapmak üzere davet edilmektedir.