Yrd. Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız’a büyük onur!

23 Eylül 2014

Bu yıl L’Oreal Unesco Bursu’na hak kazanarak hem üniversitemizi hem de ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız, yine uluslararası platformda önemli bir başarıya imza attı.

Yıldız, hücre zarını taklit etmesi sayesinde yeni ilaçların bulunması ve test edilmesini kolaylaştırması amacıyla geliştirdiği moleküler platform ile “MIT Innovators TR 35” ödülüne layık görüldü. Salt Galata’da 17 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen törende Ahu Arslan Yıldız adına ödülünü eşi aldı. Törene katılan MIT Technology Review Stratejiden Sorumlu Başkanı ve MIT Enterprise Forum Başkanı Kathleen Kennedy, “Kazanan on kişinin ortak noktası, yenilikçi fikirleri ve ekonomik ve sosyal kalkınma için önemli olan problemlerle başarılı ve dönüşümcü bir şekilde yüzleşebilme yetenekleri oldu” diye konuştu.

Dünya genelinde birçok bölgede genç mucitleri keşfetmeyi amaçlayan MIT Technology Review, Türk Innovators Under 35 takımını oluşturacak ilk jenerasyonu, geleceğin belirlenmesinde önemli bir role sahip olan global genç liderler topluluğunun bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Türkiye 35 Yaş Altı Yenilikçiler’in ilk temsilcileri, teknolojinin her alanından 100’den fazla adayın katıldığı, uluslararası prestije sahip yenilik uzmanlarının, akademisyenlerin ve mentorların karar verdiği zor bir seçim süreci neticesinde seçildi.

Takımda yer alarak önemli bir başarıya imza atan Yrd. Doç. Dr. Yıldız’ın geliştirdiği moleküler platform ile ilgili ayrıntılar için tıklayınız.

Kazanan 10 isim ve projeleri

• Ahu Yıldız (34) – Hücre zarını taklit eden ve yeni ilaçların incelenmesini ve test edilmesini sağlayan moleküler platform.
  • Canan Dağdeviren (29) – Pacemaker’ın (kalp atış hızını ayarlayan aygıt) çalıştırılması için gereken enerjiyi kalp atışından alan implantlar.
  • Cihan Özalevli (26) – Türkiye’nin ilk solar-jeotermal hibrit tesisi.
  • Duygu Kayaman (25) – Görme engelli kişilerin günlük hayatlarını kolaylaştıran yazılım.
  • Hamdi Torun (33) – Biyolojik bilim araştırmalarını iyileştiren yeni taramalı sondalı mikroskop teknolojisi.
  • Kaan Kayabalı (31) – Türkiye için haber ve sosyal içerikli yeni platform modeli.
  • Mehmet Vuran (21) – Bitki sulamanın etkinliği artırabilmek için yeraltı kablosuz bağlantı sistemi.
  • Sedat  Nizamoğlu (32) – Yüksek etkili ve yüksek kaliteli ışık sağlayan nanokristal tabanlı LED aygıtları.
  • Tolga Kurt (35) – Şirketler için optimizasyon ve öngörü analizleri sunan yazılım platformu.
  • Umut Gürkan (33) – Orak hücre anemisinde ağrı krizlerini öngörmek ve tedaviyi takip etmek için biyoçip.