FilmYAP! Kısa Film Yapım Atölyesi

MENU

FilmYAP! Kısa Film Yapım Atölyesi

İstanbul Okan Üniversitesi ve Short by Short’un ortaklaşa düzenlediği FilmYAP! Atölyesi film fikri ya da hikayesi olup hayata geçiremeyen, desteğe ihtiyacı olan tüm üniversite öğrencilerine hayallerini gerçekleştirebilmek için bir fırsat yaratmayı amaçlıyor.

FilmYAP! İstanbul Okan Üniversitesi Kısa Film Festivali kapsamında yapılan ve sinema dünyasına yeni yönetmenler kazandırmayı amaçlayan bir atölyedir. Atölye sahipleri İstanbul Okan Üniversitesi Sinema TV Bölümü ve Short by Short kısa film platformudur.

FilmYAP! bir film atölyesinin her şeyden önce film üretmeye hedeflenmesi ve bu konuda destek sağlaması gerektiğini benimsemektedir. Bu yüzden tüm önceliğimiz başvuran adayların seçilen film projelerinin üretilmesini sağlamak olacaktır.

FilmYAP! Atölyesi başvuruları 10 Mart 2020 tarihinde başlayacak 16 Mart 2020 tarihinde sona erecektir.

Başvurular İstanbul Okan Üniversitesi Kısa Film Festivali sayfasında yer alan başvuru formu doldurularak yapılacaktır.

Burayı tıklayarak başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Adaylar başvurularında diğer kişisel bilgilerin yanı sıra kısa filmlerinin hikayesini anlatan bir sinopsis göndereceklerdir. Planlanan kısa filmin on beş (15) dakikadan uzun olmaması beklenmektedir.

FilmYAP! tüm üniversite öğrencilerine açıktır, sinema TV ya da ilgili bölümlerde okumak zorunlu değildir. Üniversite öğrencisi olmayan adayların başvuruları ise kabul edilmeyecektir. FilmYAP!’a sadece kurmaca dalında filmler kabul edilecektir. Belgesel, deneysel, animasyon türündeki projeler desteklenmeyecektir.

FilmYAP! Atölyesine yapılacak başvurulardan on (10) finalist belirlenecek, bu finalistler Short by Short ve İstanbul Okan Üniversitesi Sinema TV Bölümü tarafından Nisan 2020 başında açıklanacak (tam tarih ve saat finalistlere bildirilecektir) belirlenen tarihte de katılımcılar görüşmeye çağırılacaktır. Bu görüşme sonucunda finalistler 20 veya 21 Nisan 2020 tarihinde, İstanbul Okan Üniversitesi Kısa Film Festivali’nde hazırladıkları nihai dosyalarını sunacaklar, iki (2) finalist kısa film yapım desteği kazanacaktır.

FilmYAP! Atölyesi kazanan iki adaya şu destekleri sağlayacaktır:

  • Senaryo danışmanlığı desteği
  • Film için gerekecek teknik ekipmanların sağlanması (FilmYap ekipmanların niteliğini ihtiyaca göre belirleme hakkını saklı tutar)
  • Casting desteği
  • Post Prodüksiyon Desteği
  • Filmin dağıtımında danışmanlık desteği

Filmin iki veya daha fazla yönetmeni (yaratıcısı) olduğu durumda desteğin niteliği aynı kalır.

FilmYAP! Bu desteklerin sağlanması hakkında bir sorun yaşandığında desteğin niteliğini değiştirme hakkını saklı tutar.

FilmYAP! Atölyesi öğrenciye hiçbir maddi destek sunmaz, film üretmesi için gereken tüm aşamalarda yardımcı olur ve gereken malzeme ve ekibi kurmasını sağlar. Diğer yan kalemler ya da sinemasal olmayan masraflar yönetmen ve/veya yönetmenlerin tasarrufundadır.

FilmYAP! seçilen iki filmin yönetmenle birlikte ortak yapımcısı olacaktır. Filmin jeneriğinde “FilmYAP! Atölyesi’nde üretilmiştir” ibaresi; Short by Short ve İstanbul Okan Üniversitesi Sinema - TV Bölümü adları ve logoları kullanılmak zorundadır.

Filmler prodüksiyon sürecinden sonra ilk gösterimlerini 2021 yılında gerçekleşecek İstanbul Okan Üniversitesi Kısa Film Festivali’nde yapacaktır.

FilmYAP! filmin kazanacağı tüm ödüllerden hiçbir şekilde hak talep etmeyecektir.

Atölyeye başvuran tüm adaylar, bu metinde geçen tüm maddeleri baştan kabul etmiş sayılırlar. İşbu metin yönetmenler ve FilmYAP! Sahipleri arasında sözleşme olduğu anlamına gelir.

Atölye başvurusu için tıklayınız.

İLETİŞİM
Görkem Önal
gorkem.onal@okan.edu.tr
0 (216) 677 16 30 - 2731
Tepeören Mah. Ballıca Yolu Cad.
İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlük, Blok No: 11/11 Tuzla - İstanbul