Haberler

2023 - 2024 Akademik Yılı Açılış Törenimizi gerçekleştirdik

02 Ekim 2023

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, 2 Ekim 2023 Pazartesi günü Tuzla Kampüsümüzde düzenlenen törenle 2023-2024 Akademik Yılı’nın açılışını yaptı. Eğitim ateşinin yakılması ve açılış konuşmaları ile başlayan program, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cemal Demircioğlu’nun verdiği “100. Yılında Cumhuriyeti Hatırlamak” başlıklı Açılış Dersi ile devam etti. Demircioğlu, öğrencilere Atatürk’ün yakın çevresinde bulunan bir romancı ve sefire olan Müfide Ferit Tek’in biyografisi üzerinden Cumhuriyeti anlattı.

Açılış konuşmasında Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, İstanbul Okan Üniversitesi’nin ilklerinden ve farklılıklarından bahsetti. Üniversitemizin 25 yılına girerken 47 bin mezuna ulaştığını anlattı. “İlk kez Girişimcilik Dersi’ni, Happy Life Programı’nı ve Kariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz. 1999 yılında Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş bir dünya üniversitesi olma amacıyla İstanbul Okan Üniversitesi’ni kurduk. Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak için yıl boyunca Üniversitemizde etkinlikler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Rektör V. Prof. Dr. Güliz Muğan konuşmasında üniversite eğitiminin gençlerin kim olacağını belirleyecek bir yol olduğunu hatırlattı. Gençlere tavsiye de verdi: “Merak etmeye devam ederek gerçek bilgiyi kovalayın. Global pazarda rekabet etmek için çift ana dal programlarımıza kayıt olun. 2. dil imkanımızla 2. dili edinin. Avrupa Birliği destekli ar-ge projelerimizde yer alın. Happy Life programına katılın. Öğrenci topluluklarının bir parçası olun”.

Açılış programımız, Konservatuvar Dinletisi’nin ardından öğrenci oryantasyonları ile sona erdi.

Galeri