Haberler

2022-2023 Akademik Yılı Açılış Törenimizi gerçekleştirdik

27 Eylül 2022

İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, 26 Eylül 2022 Pazartesi günü Tuzla Kampüsümüzde düzenlenen törenle 2022-2023 Akademik Yılı’nın açılışını yaptı. Eğitim ateşinin yakılması ve açılış konuşmaları ile başlayan program, Prof. Dr. Semih Bilgen’in verdiği “21. Yüzyılda Üniversite” başlıklı Açılış Dersi ile devam etti. Bilgen, öğrencilere 46 yıllık akademisyenlik yaşamından tecrübelerle üniversite kavramını anlattı.

Açılış konuşmasında Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, İstanbul Okan Üniversitesi’nin ilklerinden ve farklılıklarından bahsetti. Üniversitemizin 23 yılda 43 bin mezuna ulaştığını anlattı. “İlk kez Girişimcilik Dersi’ni, Happy Life Programı’nı ve Kariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak konuşmasında üniversite eğitiminin amacı gençleri sosyal açıdan da donatmak olmalı derken gençlere tavsiye de verdi: “Derslerinize zaman ayırdığınız kadar öğrenci kulüplerine, Kongre Merkezimizdeki kültür-sanat etkinliklerine de zaman ayırın. Bu güzel kampüsü doyasıya yaşayın.”

Açılış programımız, Konservatuvar Dinletisi’nin ardından öğrenci oryantasyonları ile sona erdi.

Galeri