Haberler

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan: "Üniversitelerin ve gençlerin hedef alınması hiçbir şekilde kabul edilemez"

18 Aralık 2020

Sakarya Üniversitesi’ndeki bir öğretim üyesinin üniversiteler hakkında söylediği yakışıksız sözleri şiddetle kınıyoruz. Üniversitelerin ve gençlerin hedef alınması hiçbir şekilde kabul edilemez. Öğrencilerimiz, onları yıllar boyunca fedakârca yetiştiren anne-babalarının bize emanetleridir. Üniversiteler gençlerin nitelikli eğitim aldıkları bilim ve kültür yuvalarıdır.

Bugünün üniversite öğrencileri, bu ülkenin ve insanlığın geleceğidir. Gençlerimize ve akademisyenlerimize kıymet verilmelidir. Atatürk’ün izinde ülkemizi çağdaş yarınlara taşıyacak, geleceğimizi emanet edeceğimiz, yarınlarımızı şekillendirecek iyi eğitimli nesiller yetiştirmek en büyük görevimiz olmalıdır. Bu doğrultuda üniversiteler de gençlerimize nitelikli ve kapsamlı bir eğitim ortamı sağlamaya devam edecektir.

Son yıllarda artan beyin göçü, bu ülkeden göç eden her bir değerimiz ülkemizin çok büyük kaybıdır. Üniversitelere akıl ve mantıkla açıklanamayacak ithamlarda bulunmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür.

Maalesef üniversiteler hakkında bu açıklamayı yapan zihniyet, 23 Aralık 1930’da Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı şehit eden zihniyetle aynıdır. Kubilay’ın katledilmesi, aydınlık ve çağdaş Türkiye’ye yapılan bir saldırıydı. Üniversitelerle ilgili yapılan bu açıklama da aydınlık, laik ve çağdaş Türkiye’ye yapılan bir saldırıdır. Bu zihniyete bugün de izin vermeyeceğiz! Atatürk’ün ilkeleri çerçevesinde eğitim verdiğimiz laik, çağdaş, global düzeyde rekabetçi gençlere geleceğimizi emanet edeceğiz!