Haberler

6300 öğrencimiz mezuniyet sevinci yaşadı

01 Haziran 2019

Galeri

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren ve 20. yılını kutlayan Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı, Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen coşkulu bir törenle sona erdi. Mezuniyet törenine Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve çok sayıda veli katıldı. Törende toplam 6300 öğrencimiz mezuniyet sevinci yaşadı.

Törende mezunlara ve ailelerine seslenen Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, “Türkiye’nin ilk “Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi”ni hayata geçiren üniversite olarak son dönemde sağlık alanında eğitim gören öğrencilerimize staj imkanı veren atılımlar yaptık. Tuzla’da İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ni sonra Diş Hekimliği Fakültemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni açtık. İstanbul’un en büyük ikinci Kongre Merkezini de bu yıl kampüsümüzde hizmete soktuk” dedi.

Dünya üniversitesi olma vizyonunun gereksinimlerini yerine getirdiklerini belirten Okan, “İngilizcenin yanı sıra Çince, Rusça ve Arapça gibi iş dünyasındaki önemi her geçen gün daha da artan yabancı dil eğitimleriyle birlikte en az 2 yabancı dil bilen öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi. Ayrıca İstanbul Okan Üniversitesi'nin Türkiye'de Girişimcilik Dersi veren ilk üniversite olmasına dikkat çekti. Okan mezun öğrencilerimizin üniversite ile bağlarını koparmamalarını da söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak ise 20. yılda 26 bin öğrenciye ulaştığımızı söyledi ve mezun öğrencilerimizi tek tek kutladı. Konuşmaların ardından mezuniyet meşalesinin devir teslimi gerçekleştirildi. Tören, mezun öğrencilerin mezuniyet yeminini hep bir ağızdan okuyup keplerini havaya atmasıyla sona erdi.