Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Dr. Öztürk'e Kıdemli Üye Statüsü

10 Nisan 2019

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Dr. Salih Barış Öztürk, Uluslararası Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Kıdemli Üyesi (“Senior Member”) statüsüne yükseltildi. Dünyanın birçok ülkesinden 400.000’den fazla üyesi bulunan en büyük teknik mesleki örgüt IEEE, üyelerinden yalnızca %10’una akademik ve profesyonel çalışmalarındaki başarıya bağlı olarak bu statüyü veriyor.

2000 yılında İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Salih Barış Öztürk, doktora çalışmasını 2008 yılında ABD’de Texas A&M üniversitesinde tamamlayıp bir yıl kadar ABD’de bir firmada kıdemli araştırma mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2009’da katıldığı İstanbul Okan Üniversitesi’nde halen eğitim çalışmalarının yanı sıra elektromekanik enerji dönüşümü, akıllı enerji yönetimi, elektrikli taşıt araçları gibi konularda araştırmalarını ve sanayi işbirliği projelerini sürdürmektedir.