KOSGEB Girişimcilik Sertifikası

MENU

Türkiye'de ilk kez 2008 yılında İstanbul Okan Üniversitesi'nde başlatılan 'Girişimcilik Dersi' ile öğrencilerin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı bir vizyon kazandırılması hedeflenmektedir.

Güz ve Bahar dönemlerinde İŞL.220 ve BUS.220 kodları ile açılan 14 haftalık ve 3 kredilik dersler, Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri için zorunlu diğer fakülteler için seçimlik derstir.

Bu derslerde iş dünyasının pek çok önde gelen ismi, Okan öğrencileriyle buluşarak deneyimlerini paylaşmaktadırlar.

Deneyim paylaşan konuklar listesini görmek için tıklayınız.

KOSGEB ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
İstanbul Okan Üniversitesi, 2011 yılından beri KOSGEB ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, 42 saatlik girişimcilik dersini alan öğrencilerden isteyenlere, uygulamayı da kapsayan toplam 56 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sunmaktadır. Dersi tamamlayan öğrenciler, İstanbul Okan Üniversitesi ve KOSGEB'in ortak Girişimcilik Sertifikası'nı almaktadırlar.

100 bin TL kredi imkanı
Üniversitemizde 56 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimini tamamlayarak KOSGEB sertifikasına sahip olan öğrenciler, KOSGEB’den 100 bin TL'ye kadar destek almak için başvuru yapmaya hak kazanabiliyorlar. 30.000 TL’si karşılıksız hibe, 70.000 TL’si orta vadeli kredi olan bu destekten yararlanabilmek için öğrencilerin sertifika yanında yeni bir şirket kurup iş planı yapmaları gerekiyor.