Gastronomi Bölümü Şarap Bilimi Dersi kapsamında, Öğretim Görevlimiz Murat Tezcan eşliğinde İzmir’de bulunan LA Şarapçılık Üretim Tesisi’ne gezi düzenlendi. İzmir Torbalı’da bulunan Lucien Arkas bağlarında şarap üretimi hakkında teknik bilgi almak amacıyla yola çıkıldı. Gastronomi Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri, firma tarafından verilen üretim yeri bilgisinden sonra bağlarda yetiştirilen Tempranillo – Roze, Boğazkere- Öküzgözü – Kırmızı ve Cabarnet Blanc – Beyaz üzümlerinden yapılmış şarapların tadımını yaparak, şarabın lezzet profili hakkında bilgi edindiler.
Uluslararası tadım kurallarına göre yapılan tadım esnasında öğrencilere bölge şarapçılığı ve üzümleri hakkında bilgiler verildi. Bu sayede teorik olarak almış oldukları Şarap Bilimi Dersi’nin uygulaması yapıldı. Yemekten sonra Selçuk’ta konaklayan öğrenciler, ertesi gün Şirince köyünde yerel pazarı gezip yerel ürünler ve yemekler hakkında bilgi sahibi olurken, isteyen öğrenciler Şirince’ye ait meyve aromalı ve tatlı şarapların tadımını yaptılar.
Dönüş yolu üzerinde bulunan Bursa İskender Kebap’ta unutulmaz bir gastronomi ziyafeti yaşayan ekip, pazar akşam saatlerinde Tuzla Kampüsümüze vardı. Şarap tadım turuna katılan öğrencilerin memnuniyeti, gezi sayesinde kazanmış oldukları bilgiler ve edindikleri eşsiz deneyimler ile bu gezi de gastronomi bölümümüzün unutulmaz geziler arasında yerini aldı.