Duyurular

2018-2019 Sözleşme Dönemleri Erasmus+ Dil Sınavı Sonuçları

05 Kasım 2020

Sonuçları görüntülemek için tıklayınız.

Sevgili Öğrenciler ve İstanbul Okan Üniversitesi çalışanlarımız,
19 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen, Erasmus+ Dil Sınavı Sonuçları aşağıda açıklanmıştır. Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adaylarımız 11.11.2020 tarihine kadar itiraz dilekçelerini erasmus@okan.edu.tr adresine göndermelidir.

Erasmus dil sınavı ortalaması minimum 60 olan adayların puanları ortalamaları ile hesaba katılarak kazananlar belirlenecektir. ( Genel Not Ortalaması: %50, Dil Sınavı Sonucu: %50 şeklinde hesaplanacaktır. ) Erasmus Nihai Puan Sonuçları 13.11.2020 tarihinde açıklanacaktır.

Öğrenim hareketliliğine katılacak öğrencilerimiz Üniversite Tercih Dilekçelerini 16.11.2020 tarihine kadar bize onaylı bir şekilde erasmus@okan.edu.tr adresimize mail olarak göndermelidirler.

Üniversite Tercih Dilekçesi için tıklayınız.

Yabancı dil sınavına girmiş olan ancak başka bir geçerli dil puanını kullanmak isteyen adaylar, sistemden ilgili dil puanı seçeneğini ve puanını girmelidirler. Ayrıca bu puanı gösteren belgelerini, başvuru belgelerine (sistemdeki dosyalar bölümüne bir kopyasını yüklemek suretiyle) eklemelidirler ve erasmus@okan.edu.tradresimize mail olarak göndermelidirler.

Akademik başarı ve yabancı dil sonucu ortalamasına ilave olarak; aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus+ kapsamında yükseköğrenim öğrenci veya staj hareketliliğinden yararlanmış öğrencilerin akademik başarı ve yabancı dil puanı toplamı hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan azaltma uygulanır.

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Akademik başarı düzeyi 50%
Dil seviyesi 50%
Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan
Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan
Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme ( öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır -5 puan

NOT: Anlaşmalı Üniversiteler ve Kontenjanlarını Erasmus web sayfamızdan ‘’ İkili Anlaşmalar ‘’ kısmından kontrol edebilir bölüm/Fakülte koordinatörlerinizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Tercihte bulunmadan önce okullar ve eğitim dilleri hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.

1. Bölümünüzün anlaşmalı olduğu üniversitelerin listelerine, eğitim dillerine ve kontenjanlarına aşağıdaki linkten ‘’ İkili Anlaşmalar ‘’ tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İkili Anlaşmalar

2. Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri öğrenim süreleri için verilecek aylık maddi destek miktarlarına aşağıdaki linkten; staj hareketliliği için linkten ulaşabilirsiniz.

3. Aşağıdaki linkte Erasmus+ Bölüm Koordinatörlerimizin listesi bulunmaktadır.

Erasmus+ Bölüm Koordinatörleri