Mezuniyet Şartları ve Kariyer Olanakları

Tezli Programdan mezun olabilmek için, toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.50 not ortalaması ile tamamlanması, seminer ve yüksek lisans tezinden başarılı olması, yüksek lisans çalışmalarından ulusal ve/veya uluslararası sempozyum bildirisi veya ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergi makalesi olarak en az 1 akademik yayın yayınlamış veya kabul edilmiş olması gerekmektedir. Tezli YL Programından mezun olanlar uzmanlık alanında 'Yüksek Lisans Diploması' alırlar.

İstanbul OKAN Üniversitesi Tuzla yerleşkesi, otomotiv sanayisinin hemen hemen tam merkezinde bulunmaktadır. Honda (Gebze), Ford (Gölcük), Hyundai (Kocaeli), Tofaş, Renault ve Karsan (Bursa), Otokar (Adapazarı) gibi Türkiye’deki üretimin büyük bir kısmını gerçekleştiren firmalar en çok iki saat içersinde erişilebilecek mesafededir. Bunun yanında Bosch, Valeo, Lucas, Martek, Marelli gibi pek çok otomotiv yan sanayi şirketi de bu bölgede yerleşmiş durumdadır. Ayrıca Gebze Organize Sanayi (GOSP) ve Otomotiv Yan Sanayi (TOSP) bölgeleri İstanbul Okan Üniversitesine 10 dakikalık sürüş mesafesinde bulunmakta ve bu bölgelerde pek çok otomotiv bağlantılı fabrika bulunmaktadır. Automotive Mechatronics and Intelligent Vehicles Yüksek Lisans Programı mezunları bu tesislerde aranan elemanlar olarak çalışma fırsatı elde edeceklerdir.