Aşçılık

MENU

Bir ülkenin önemli bir kültür göstergesi olan mutfakta, sadece yemek pişirmeyi bilen değil, yönetmeyi ve geliştirmeyi de hedefleyebilen personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Aşçılık Programımızın temel amacı; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, gıda bilimi, yiyecek hazırlama, standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfağı gibi konularda uzman ve yaratıcı gıda kültürü konusunda donanımlı elemanlar yetiştirmektir.

Mezun olan öğrencilerimiz, aşçılık, pastacılık gibi sektörlerde, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama sektörünün değişik faaliyet alanlarında, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Eğitim Süresi: 2 Yıl
İsteğe Bağlı Hazırlık: Var
Puan Türü: YGS-4
İkinci Öğretim: Var

Ders müfredatını görmek için tıklayınız.

Danışma Komitesi

  • Tahir Tekin Öztan, Sahan Restoranları - Yönetim Kurulu Başkanı
  • Ahmet Çelebi, ETS Tur - Cruise Department Manager
  • Buse Bulut, Beppe Pizeria - Şef
  • Aziz Bozkurt, Vesta Marmara Yat Külübü
  • Volkan Aydın, Akçaabat Köftecisi
  • Rasim Özkanca, Boğaziçi Borsa Restoran
  • Defne Koryürek, Fikir Sahibi Damaklar
  • Aslıhan Eraltan, Girandola Dondurmaları
  • Young Hee Lee, San-Jin Kim, Gaya Restoran (Kore Mutfağı)
  • Toruko / Maneki Neko, Zeynep Tomris Köklüçınar, Japon Mutfağı - Portakal
  • Ali Develi, Develi Restoran Kalamış
  • Şebnem Atılgan, Monad İletişim Hizmetleri
  • İbrahim Azem Ünal, Pasta Evi Yöneticisi
  • Hikmet Kantarcı, Manolya Pastaneleri