Ergonomi Dersi’ni İkea'da işledik

29 Aralık 2023

Tasarım Bölümü, İç Mekan Tasarım Programımız 1. sınıf öğrencilerimizin, Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail Doğan ve Öğr. Gör. Özge Çiçek Yıldız koordinatörlüğünde, Ergonomi (MIMT 131) dersini İkea Ümraniye mağazasında işledik.

Verilen dersin amacı: Öğrencilerimizin İç Mekan Tasarımı yaparken kullanacakları ürünlerin ve tasarımların genel ölçüleriyle ergonomik açıdan insan sağlına yarar ve zararlarını öncesinde hesaplayabilmelerini sağlamaktı. Evrensel tasarım ilkelerine bağlı kalarak bir taraftan da ürünlerin kullanıcıya kişisel olarak uygunluklarını, ergonomi ve mobilya ilişkisini inceledik. Bireysel olarak yaptığımız çalışmada, iç mekan işlevleri ve tasarım ürünleri üzerinde bir değerlendirme yaptık, ölçüler aldık ve kullanıcı analizleri yaptık. İç mekan tasarımında öğrencilerimizi doğru, herkese uygun ve işlevsel tasarımların dokunsal ve görsel olarak buluşturuldu. Öğrencilerimizin bilgiye deneysel ve uygulamalı çözümlerle ulaşmasını sağlanmıştır. İkea yöneticilerinin yine takdir ve teşekkürlerini aldık.