Haberler

Sektörün içinde ders, İç Mekan Tasarımı Programı öğrencilerimiz İkea'da ergonomi dersi yaptı.

02 Kasım 2022

İstanbul Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarım Programı 1. sınıf öğrencilerimizin, Ergonomi (MIMT 131) dersini, 6. hafta ders kapsamında Tasarım Bölüm Başkanı Öğr.Gör. İsmail Doğan ve Öğr.Gör. Özge Çiçek Yıldız hocalarımızın koordine ederek, 31.10.2022 11:00-17:00 saatleri arasında İkea Kartal şubesinde Ergonomi dersini işledik.

Öğr.Gör. Özge Çiçek Yıldız hocamız; "Dersin amacı doğrultusunda, iç mekan tasarımı yaparken kullanacakları ürünlerin ve tasarımların genel ölçüleriyle ergonomik açıdan insan sağlına yarar ve zararlarını öncesinde hesaplayabilmelerini sağlamak. Evrensel tasarım ilkelerine bağlı kalarak bir taraftan ürünlerin kullanıcıya kişisel olarak uygunluklarını, ergonomi ve mobilya ilişkisini inceledik. Gruplar halinde yaptığımız çalışmada, iç mekan işlevleri ve tasarım ürünleri üzerinde bir değerlendirme yaptık, ölçüler aldık ve kullanıcı analizleri yaptık. İç mekan tasarımında bizi doğru, herkese uygun ve işlevsel tasarımlara ulaştırabilecek ergonomi dersimiz öğrencilerin bilgiye deneysel ve uygulamalı çözümlerle destekleyici olmuştur." dedi.

Yöneticilerin takdir ve teşekkürlerini alan dersimiz, bu anlamda İkea bünyesinde ilk kez böyle bir eğitim yapıldığını dile getirerek, üniversitemizi tebrik ettiler.

Galeri