Uluslararası İlişkiler Bölümü Kariyer Günü düzenledi

30 Nisan 2019

Uluslararası İlişkiler Bölümümüz, bölüm öğrencilerimizin kariyer tercihlerine katkıda bulunmak ve onlara değişik sektörler hakkında bilgi vermek amacıyla Kariyer Günü düzenledi. 25 Nisan 2019 tarihinde Prof. Özer Ertuna Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olup farklı sektörlerde çalışan konuşmacılar kişisel tecrübelerini ve çalıştıkları sektörleri öğrencilere anlattılar. Etkinliğin sabah oturumu, Lances Link’te pazarlama alanında çalışan Ece Bahar Ergün’ün konuşmasıyla başladı. Ergün, pazarlamanın tüketici ilişkileri kısmının uluslararası ilişkiler mezunları için tercih edilebilir bir alan olduğunu belirtti. Daha sonra Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunlarından İrem Hacıalioğlu reklam sektöründeki tecrübelerini ve freelance çalışmanın avantajlarını/zorluklarını öğrencilerle paylaştı. Hacıalioğlu’nun konuşmasından sonra, NMQ dijital firmasının IK müdürü Işıl Onay Bektaş ve aynı firmanın SEO uzmanı ve Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Cem Saltuk konuşmalarını gerçekleştirdi. Önemli şirketlerin IK müdürlüklerini de yapmış olan Bektaş, ikinci yabancı dilin kariyer için önemini belirtirken, Saltuk uluslararası ilişkiler bölümünün kazandırdığı niteliklerin kariyerinde kendisine nasıl yardımcı olduğunu anlattı.

Etkinliğin öğle oturumu ise ağırlıklı olarak uluslararası kuruluşlar ve sivil toplumda çalışanların sunumlarıyla devam etti. Öğle oturumu, okulumuz uluslararası ilişkiler mezunlarından ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nda çalışan Merve Yılmaz’ın konuşmasıyla başladı. Yılmaz, öğrencilik döneminde yaptığı stajların ve uluslararası değişim programlarına katılımının kariyeri için öneminden bahsetti. Sözü daha sonra Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) NGO’su Neyran Akyıldız aldı. Akyıldız, kendi tecrübesinden yola çıkarak, meslek hayatının geçişlere açık olduğunu ve sivil toplumun da tercih edilebilir bir kariyer olduğunu belirtti. Hem özel sektörde çalışan, hem de Yüzümle Mutluyum Derneği başkanı olan Emre Erdal da kariyerinin iş bazlı ilerlerken, hayatın ona yeni kapılar açtığını ve bir uluslararası ilişkiler mezununun bu yeni durumlara daha kolay adapte olabildiğine değindi. Etkinlik, kamu sektöründe uzun yıllar çalışmış olan Oğuzhan Özkan’ın, hem kamu, hem özel sektörde yaşadığı tecrübeleri öğrencilere aktarmasıyla sona erdi.