Güz Dönemi İngilizce Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı

16 Eylül 2022

Rusça, Çince ve Arapça Mütercim Tercümanlık öğrencilerimiz için İngilizce Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı 28 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 13.00’te yüz yüze A322 numaralı derslikte gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin ana bilim dalı başkanlarıyla irtibata geçip sınava gireceklerine dair isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. Sınav günü sınav tespit tutanağı tutulacağından öğrencilerimizin öğrenci kimlik kartlarını getirmeleri gerekmektedir.

İngilizce Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde bir cümleyi parantez içindeki kelimelerle tekrar yazmayı gerektiren restatement, kelimelerin farklı türevlerini oluşturmayı amaçlayan word formation ve gramer konularından karışık sorular olacaktır. İkinci bölümde ise öğrencilerimizin yazma becerilerini ölçen, iki sorudan sadece birini yazacakları bir makale yazım bölümü olacaktır. Sınavın birinci bölümü %50, makale yazma bölümü ise %50 oranında toplam notu etkileyecektir. Öğrencilerimiz toplam notları oranında ya muaf tutulacak ya da puanlarına göre sınıflara yerleştirileceklerdir.

Sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.

İngilizce Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Dalı Başkanlığı