Hazırlık İngilizce Yeterlik Sınavı'nda (OPAE) Başarılı Olan ve Ara Dönemde İngilizce Mütercim Tercümanlık 1. Sınıfı'na Başlayacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

29 Ocak 2021

Öncelikle başarınızdan dolayı sizleri kutlarız. Fakültenize ve Bölümünüze hoş geldiniz. Ara dönemde 1. sınıfa başlayacak öğrenciler düzensiz (irregular) öğrenci olarak adlandırılır. Düzensiz öğrenciler, doğrudan bahar dönemi derslerine kaydolur. Dersler güz ve bahar dönemleri arasında konular açısından devamlılık gösterse de her ders dönemliktir. Süreklilik açısından tek sorun, 2. yabancı dil derslerinde çıkabilir. İngilizce Mütercim Tercümanlık (MUTI) öğrencileri, zorunlu ikinci yabancı dil olarak Rusça, Çince, Arapça ve Almanca dillerinden birine kaydolur ve 8 yarıyıl boyunca bu dilden ilerler.

Düzensiz öğrenciler, altyapıları varsa bölüm tarafından yapılacak kısa bir “diagnostik test” alarak başarılı olmaları durumunda dersin bahar dönemine kaydolabilir. Aksi durumda 2. yabancı dil derslerine, gelecek akademik yıl güz döneminde başlarlar. Ancak açılması durumunda Okan Yaz Okulu'ndan ya da bir başka üniversiteden, seçtikleri dilde eşdeğer bir ders alarak açıklarını kapatabilirler. Düzensiz öğrenci olmayı tercih etmeyip bahar dönemini dondurmak isteyen öğrencilerimiz ise, bir dilekçe ile Dekanlığa, fakülte sekreterimiz Serap Evcil’e başvurmalıdır.

Bahar Dönemi'ne devam edecekler, ders kayıt haftasında (bkz. akademik takvim; öğrenci işleri web sayfası) OİS’te “Hazırlık” yerine “1. Sınıf” bilgisini sayfalarında görmelidir. Bu bilgi güncellenmiş ise bahar dönemi ders seçimlerini yapabilirler. Hazırlık öğrencisi görünenlere sistem ders kaydı olanağı vermemektedir. Bu durumda Hazırlık yönetimi ile görüşüp bilginin güncellenmesini sağlamalıdır. 2. Yarıyıl ders planını aşağıda bulabilirsiniz.

Soru/sorunlarınız için bölüm başkanlığıyla (cemal.demircioglu@okan.edu.tr) iletişime geçebilirsiniz.

2. Yarıyıl
KoduDersin AdıTUKECTSStatüsüÖn Koşul