Üniversitemizin ortak olarak yer aldığı projeye Avrupa Komisyonu’ndan hibe desteği

18 Nisan 2022

Ufuk Avrupa Programı, Küme 5: İklim, Enerji, Mobilite, “Hedef 6: Yük Ve Yolcular İçin Emniyetli, Dirençli Ulaşım Ve Akıllı Mobilite Hizmetleri” bileşeni altında yer alan 2022 yılı ilk grup çağrıları başvuru sonuçları açıklandı. 14 Ekim 2021-12 Ocak 2022 tarihleri arası başvuruları açık kalan, rekabetin yüksek olduğu ve 8 çağrı için dünyadan başvuru yapan 1087 kurum ve kuruluşun yer aldığı çağrılar için, ülkemizden 2 ortağın yer aldığı 2 proje desteklenmiş olup Avrupa Komisyonu’ndan toplamda 570.250 avro hibe alındı.

Üniversitemizin ortak olarak yer aldığı;

“HORIZON-CL5-2022-D6-01-04: Integrate CCAM services in fleet and traffic management systems (CCAM Partnership)” çağrısı kapsamında sunulan;

IN2CCAM (Enhancing Integration and Interoperability of CCAM eco-system)akronimli proje konsorsiyumunda 22 kuruluş yer almakta olup; proje, yük ve yolcular için yenilikçi CCAM teknolojilerinin ve sistemlerinin uygulanmasını hızlandırmayı, bağlantılı otonom araçlar, altyapılar ve kullanıcılar için yenilikçi hizmetler geliştirmeyi, uygulamayı ve göstermeyi amaçlıyor.