İstanbul Okan Üniversitesi öğrencilerine çift diploma imkanı

19 Eylül 2020

Pearson kalite denetiminden başarıyla geçen Üniversitemiz, Pearson onaylı ve İngiltere menşeli Uluslararası Sertifika (HNC-High National Certificate) ve Uluslararası Diploma (HND-High National Diploma) verme yetkisi kazanmış ilk Türk üniversitesidir.

HND önlisans ile lisans diplomaları arasında bir konuma sahip diploma niteliğinde olup, HND sahibi öğrencilerimiz istedikleri takdirde İngiltere ağırlıklı tüm AB, ABD ve Kanada gibi ülkelerdeki anlaşmalı üniversitelerde ilave 1 yıl daha okuyarak o üniversiteden de aynı alanda ikinci lisans diploması alma hakkına sahip olacaktır. HND ağırlıklı Mühendislik, İşletme ve Yönetim alanlarında geçerli olup Tıp, Diş Hekimliği ve Hukuk programlarında kullanılamamaktadır.

HND diploma belgesi belirlenecek programlarda lisans diplomaları ile birlikte talep eden öğrencilere verilecektir.

Ayrıca farklı ülkelerde eğitim alarak Uluslararası Diploma (HND- High National Diploma) sahibi olan öğrenciler de İÜniversitemizde karşılığı olan lisans programlarımıza kabul edilerek lisans eğitimlerini tamamlayıp diplomalarını alabileceklerdir.

HNC/HND akreditasyonu öğrencilerimize çift diploma imkanı sunmasının yanı sıra, İstanbul Okan Üniversitesi’nin Pearson eğitim çözümlerinin dünya çapındaki faaliyet alanlarında görünür olmasına ve uluslararası tanıtım alanlarının genişlemesine katkı sunacaktır.

Dual Degree Opportunities for Istanbul Okan University Students

Having passed the Pearson Quality Inspection successfully, Istanbul Okan University is the first Turkish University to obtain the authorization to provide the Pearson Certified International Certificate (HNC – High National Certificate) and International Diploma (HND – High National Diploma) of UK origin.

Standing in between the undergraduate and graduate degrees, students who have an HND can study one more year in one of the partner universities which are mostly located in the UK, USA, and Canada to gain the right to receive a second bachelor’s degree from that university. HND is mostly available in engineering, business, and administration fields and is not offered in medicine, dental, and law fields.

HND will be offered to students in pre-determined majors upon request.
Students who have received an International Diploma (HND) in different countries will also be accepted to the corresponding department in Istanbul Okan University to receive a second degree by completing their education.
While providing our students with the opportunity of having a dual degree, HNC/HND accreditation will also benefit Istanbul Okan University’s Pearson Educational Solutions by showing itself in worldwide field of activity and expand its international display area.