Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması 2020'nin kazananları belli oldu

25 Haziran 2020

Lise düzeyindeki öğrencileri sosyal girişimcilik yolculuklarında heveslendirmek ve onları üniversite eğitimleri boyunca maddi olarak destekleyebilmek amacı ile düzenlediğimiz Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması 7. kez liselilerle buluştu.Türkiye genelinde 34 farklı ilden gelen farklı sosyal girişim projelerinin rekabet ettiği yarışmada bu yıl Sude Erdil (Adana Ramazan Atıl Anadolu Lisesi) kullanıcılarına ücretsiz psikolojik destek veren çok yönlü uygulama projesi Dreal ile birinci oldu. İlan edilen fakültelerde geçerli 100% burs kazandı. Helin Urhan (İzmir Anadolu Lisesi) ülkemizdeki 3 milyon işitme engellinin iletişim sorununa çözüm aradı. Geliştirdiği İşaretlerin İzinden adlı projesi ile ikinci oldu. İlan edilen fakültelerde geçerli +50% burs kazandı. Zeynep Yağmur Gören ise (İzmir Özel İlgi Fen Lisesi) Otobüs Yangınları ve Akıllı Kapı Sistemi projesi ile ilan edilen fakültelerde geçerli +25% bursun sahibi oldu.