Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Oyuncak Ayı Hastanesi

31 Ekim 2018

Üniversitemiz Türk Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı kolu tarafından 22 Ekim 2018 tarihinde Okan Koleji Anaokulu’nda Oyuncak Ayı Hastanesi ve Dünya El Yıkama etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğrencilerimizden Halk Sağlığı Direktörü Gizem Özge Dutar ve 13 asistanı 65 minik öğrenciyle buluştu. Yapılan etkinliğin amacı öğrencilerin hekim ve hastane korkusuna yardımcı olmak ve doğru el yıkama yöntemlerini öğrenmelerini sağlamaktı.

Hekim adayları olan öğrencilerimiz minik arkadaşlarını muayene etti, organlarının yerleri ve görevlerini konuştular. Muayene hakkında kısaca bilgilendirmenin ardından, beyaz önlükleri giyen ve steteskoplarını takan minik öğrencilerin kendi oyuncak ayılarını muayene etmeleri istendi. İnteraktif etkinlikte bu müdahalelerin korkutucu olmadığı özellikle vurgulandı. Ayrıca, 5-6 yaş grubu çocuklarda sık görülen enfeksiyon hastalıklarını önlemek amacıyla doğru ve sık el yıkamanın öneminden bahsedildi. Konu hakkında hazırlanan kısa video izlendi. Ardından öğrencilerimiz doğru el yıkama yöntemlerinin uygulamalı olarak gösterdi.