Haberler

Okan’da Yılın Enleri 6. kez sahiplerini buldu

11 Mayıs 2022

Galeri

Üniversitemizin düzenlediği Okan’da Yılın Enleri Ödülleri’nin töreni 10 Mayıs 2022 Salı günü gerçekleştirildi. 13 kategori ve 3 özel ödülün sahiplerini bulduğu törende Demet Akbağ, Onur Tuna, Cem Belevi, Tuğçe Kandemir, İrem Helvacıoğlu, Danilo Zanna ve sinema, dizi, tiyatro dünyasının yıldız isimleri ödül aldı.

20 bini aşkın öğrencimizin oylarıyla belirlenen Okan’da Yılın En’leri Ödül Töreni Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezimizde yapıldı.

13 kategori ve 3 özel ödülün sahiplerini bulduğu organizasyonda Onur Ödülü Demet Akbağ’a, Bekir Okan Özel Ödülü Acun Ilıcalı’ya takdim edildi.

Demet Akbağ: “Bu ödüller köşende otur ödülleri değil, oyunculuğa devam”

Meslekte 40 yılı geride bırakan Demet Akbağ, “Bu güzel salonda bulunmaktan keyif duydum. Gençler çok şahane. Gençlerin hala ilgi odağında olmak, benim yaşımda bir oyuncu için mutluluk verici” dedi. Akbağ “Ancak aldığım onur ödüllerinin köşende otur ödülü olduğu düşünülmesin. Ben oturmam ve yerimde durmam. Oyunculuğa devam” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Acun Ilıcalı: “Bende bir delilik var, şansım yaver gitti”

Acun Ilıcalı tören için hazırladığı video mesajda “Bana girişimciliğim nedeniyle verilen bu ödül için teşekkür ediyorum. Ancak gençler hepiniz girişimciliğe kalkışmayın. Bende bir delilik var, şansım yaver gitti. Allah yardım etti. Son girişimciliğim futbol kulübü Hull City’i almak oldu. Umarım başarırım, sizin de dualarınız bizimle olsun” diye konuştu.

En İyi Kadın Sunucu Ödülü’nü kazanan Kanal D Ana Haber Spikeri Dilara Gönder Ana Haber’de ilk yılı olduğunu belirtirken, yıllarca kilometre kat etmiş isimlerle birlikte aday olmasından mutlu olduğunu söyledi, gençlere teşekkür etti.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü İrem Helvacıoğlu’nun oldu. Helvacıoğlu “Sizin gibi enerjilerden bu ödülü almak benim için gurur verici” dedi.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Onur Tuna “Bu işi yaparak izleyiciyi ikna etmeye çalışıyoruz. Bu ödül ikna ettiğimizi gösteriyor. Bilginin, öğrenmenin yanında eğitimin de çok önemli olduğunu unutmayın” diye konuştu.

Cem Belevi: “Müzik susturulmasın”

Cem Belevi ise En İyi Erkek Şarkıcı Ödülü’ne layık görüldü. Belevi “Günaydın Sevgilim” şarkısını kürsüde söylerken öğrenciler ona eşlik etti. Belevi gençlerin pırıl pırıl gözlerinde özgürlüğü gördüğünü söyledi. Belevi “Müzik susturulmasın, müzik yasaklarının kalkması dileğiyle bu ödülü alıyorum” dedi.

En İyi Dijital Dizi seçilen Kulüp’ün ödülünü hikayenin gerçek sahibi, dizideki Raşel karakterinin kızı Rana Denizer aldı. Konuşmasında “Dizi çok uzun bir yol oldu. Tüm ekip gönlünü bu hikayeye verdi. Hepsine teşekkür ederim. Biz çok vicdanlı bir hikaye anlatmaya çalıştık. Bir kapı açtık. Siz gençleri arkamızdan bekliyoruz” dedi.

En İyi Sinema Filmi Ödülü’nün sahibi olan “Bergen”in ödülünü filmin oyuncuları Nergis Öztürk ve Ali Seçkiner Alıcı birlikte aldı. Öztürk öğrencilere kendileri gibi bu hikayeye inandıkları ve ödülle onurlandırdıkları için teşekkür etti. Alıcı ise erkek öğrencilere seslenerek “Bergen çok trajik gerçek bir hikaye. Toplumsal yaraya dikkat çekiyor. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Kadın pozitif olun” dedi.

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü Hüseyin Başkadem’e verildi. Başkadem Afyonkarahisar’da düzenlediği klasik müzik ve caz festivalleri nedeniyle ödüle layık görüldü. Başkadem Afyonkarahisar’da 21 yıldır klasik müzik festivali, 22 yıldır da caz festivali düzenliyor.

Danilo Zanna: “Bu ülkede yaşamak bana her gün verilen bir hediye”

En İyi Şef seçilen Danilo Zanna “Bu ülkede yaşamak bana her gün verilen bir hediye” deyince büyük alkış aldı. “Çok mutluyum, bu ödülle kalbime dokundunuz. Size tavsiyem sofradan birlikte zaman geçirmekten vazgeçmeyin. Sofra paylaşmak demek, birlikte dünyayı kurtarmak demek. Ben ‘Masterchef Türkiye’den Mehmet ve Somer şefe de minnettarım. Onlar benim yalnızca iş arkadaşım değil, hayatta da büyük destekçilerim.”

Törende En İyi Kadın Şarkıcı Ödülü’nü kucaklayan isim Tuğçe Kandemir oldu. Kandemir kariyerinin ilginç başladığını, öğrencilere amfiden seslenmeyi planlarken üniversite son sınıfta bir whatsapp grubundan yayılan şarkısıyla ünlendiğini ifade etti. “Sabah okula gittiğimde herkes beni tanıyordu” dedi. Tören, Kandemir’in “Bu Benim Öyküm” şarkısını öğrencilerle birlikte söylemesi ile sona erdi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan ödül töreni ile ilgili açıklamasında “20 bini aşkın öğrencimizin oylarıyla seçilen Yılın En’leri Ödül Töreni’ni gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün törenimize ev sahipliği yapan yer, İstanbul’un ikinci büyük kültür, sanat ve kongre merkezi. Sanata ve spora verdiğimiz değer doğrultusunda her yıl Spor Ödülleri ve Yılın En’leri ödüllerini veriyoruz. Mesleğinde ulaştığı büyük başarılarla Türkiye’nin gurur kaynağı olan tüm konuklarımıza teşekkür ederim. İstanbul Okan Üniversitesi’nde aldıkları eğitim ve öğrenim ile öğrencilerimizin de meslek hayatlarında, ödüle layık gördükleri isimleri kendilerine örnek almalarını ve bu yolda ilerlemelerini temenni ederim” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak ise İbn-i Sina’nın “Bilim ve sanat itibar görmediği ülkeyi terk eder” sözünden alıntı yaparak, Okan’da Yılı Enleri Töreni’nin önemini vurguladı.

İstanbul Okan Üniversitesi Yılın En’leri Kazananlar Listesi

  • Onur Ödülü: Demet Akbağ
  • Bekir Okan Özel Ödülü: Acun Ilıcalı
  • En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi: Hüseyin Başkadem
  • En İyi Haber Sunucusu: Dilara Gönder
  • En İyi Kadın Oyuncu: İrem Helvacıoğlu
  • En İyi Erkek Oyuncu: Onur Tuna
  • En İyi Yönetmen: Emre Kabakuşak
  • En İyi Kadın Şarkıcı: Tuğçe Kandemir
  • En İyi Erkek Şarkıcı: Cem Belevi
  • En İyi TV Dizisi: Kardeşlerim
  • En İyi Dijital Dizi: Kulüp
  • En İyi Dizi Çifti: Su Burcu Yazgı – Onur Seyit Yaran (Kardeşlerim)
  • En İyi Çıkış Yapan Oyuncu: İpek Filiz Yazıcı – Aşk 101
  • En İyi Sinema Filmi: Bergen
  • En İyi Tiyatro Oyunu: Seninle Evlenir Miyim?
  • En İyi Şef: Danilo Zanna