Gastronomi Bölümümüz, sektörünün başarılı temsilcilerini öğrencilerle buluşturmayı, onların mesleki bilgi birikiminden faydalanmayı ve desteğini alarak öğrencilerin eğitiminde profesyonel bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla başarılı aşçı, yazar, TV programcısı ve Maria’s restoranın işletmecisi Maria Ekmekçioğlu Gastronomi Uygulama Mutfağımızda öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Ekmekçioğlu, nostaljik İstanbul yemekleri konusunda öğrencilere uygulamalı mutfak eğitimi verdi. Türk mutfağının öneminden bahsetti. Mutfak eğitiminin mönüsü midyeli pilav, asma yaprağında enginar, incir dolması ve şarapta armuttan oluşuyordu. Ekmekçioğlu, öğrenciler ve Gastronomi Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök ile birlikte hazırladığı yemekleri Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan’a, Rektörümüz Şule Kut’a, rektör yardımcılarımıza ve dekanlarımıza sundu.