Fulbright Bursu Duyurusu

14 Ocak 2020

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Komisyon, bu doğrultuda lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik olarak Yüksek Lisans ve Doktora Bursları vermektedir. Burslar için son başvuru tarihi 8 Nisan 2020’dir ve burslar 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde başlamak üzere verilecektir. Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyerlerine iki akademik yıla kadar maddi destek verilmektedir. Her bir akademik yıl için verilen burs desteği 50,000.00 Amerikan Doları’na kadar olup, bunun yanı sıra, bursiyerlerin Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiş-dönüş uçak bileti ve eğitimleri boyunca geçerli sağlık sigortası da sağlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi ve Başvuru Formu için tıklayınız.