Duyurular

2018 - 2019 Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuruları

23 Temmuz 2018

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ
YATAY GEÇİŞ BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru Tarihi : 23 Temmuz – 15 Ağustos 2018
Değerlendirme Tarihi : 16 - 17 Ağustos 2018
Sonuçların İlanı : 28 Ağustos 2018
Kesin Kayıt Tarihi : 29 Ağustos – 31 Ağustos 2018
30 Ağustos 2018 Perşembe Resmi Tatil olduğundan, bu tarihte kayıt alınmayacaktır.
Yedek Kayıt Tarihi :
04 Eylül 2018

Başvurular İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne şahsen ya da yasal vekâlet ile yapılmalıdır. Onaysız belge ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Lisans Programlarına Yatay Geçiş Başvuru Koşulları:
Lisans programlarına Merkezi Yerleştirme Puanı’na ya da Başarı Koşulları’na göre Yatay Geçiş başvurusu yapılabilir.
Kıbrıs Üniversiteleri Güz yarıyıllarında başvuru yapabilirler.

Ön lisans Programlarına Yatay Geçiş Başvuru Koşulları:
Ön lisans programlarına Merkezi Yerleştirme Puanı’na ya da Başarı Koşulları’na göre Yatay Geçiş başvurusu yapılabilir.
Kıbrıs Üniversiteleri Güz yarıyıllarında başvuru yapabilirler

Yurtdışından Yatay Geçiş Başvuru Koşulları:
Yurtdışı lisans ve ön lisans programları için Başarı Koşulları'na göre Yatay Geçiş başvurusunda bulunabilir.

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ
1-Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş
Merkezi Yerleştirme Puanına göre değerlendirme yapılan başvuru şeklidir. Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yurt içindeki bir üniversiteye yerleşmiş (Kıbrıs üniversiteleri’nden sadece güz yarıyılına başvuru yapılabilir), kayıt yaptırmış ve kaydı devam eden öğrencinin; kayıtlı olduğu üniversiteye girdiği yıldaki ÖSYS puan türü ve puanının, üniversitemizde yatay geçiş yapmak istediği programın aynı yılı için oluşmuş puan türünden taban puanına eşit ya da üzerinde olması gerekir. Taban puanı yeterli olan adaylar, kayıtlı oldukları üniversitede en az 1 (bir) yarıyıl tamamladıktan sonra, herhangi bir programa ve İngilizce Hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflara başvuru yapılabilir. Kayıt dondurmuş olmak başvuruya engel değildir. Öğrenciler bu tür yatay geçiş hakkından yalnızca bir kez yararlanabilirler.
Başvuru Evrakları:
E-devletten ya da e-imzalı sunulan belgeler geçerlidir.
1- Merkezi Puana Göre Yatay Geçiş Başvuru Formu için tıklayınız.
2- ÖSYS / DGS Sonuç Belgesi
3- LYS Sonuç Belgesi
4- DGS ile yerleşmiş öğrenciler için E-devletten Ön Lisans Mezuniyet Belgesi
5- DGS ile yerleşmiş öğrenciler için Onaylı Ön Lisans ve Lisans Transkripti
6- Onaylı Transkript
7- Onaylı Ders İçerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
8- E-devletten Lise Mezuniyet Belgesi
9- Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge (Öğrenci Belgesi/Transkriptte belirtiliyor ise ayrıca belgeye gerek yoktur)
10- Öğrenci Belgesi (Daha önce merkezi sınav puanı ile yatay geçiş yapmadığını ve kayıt tarihini gösterir ibarenin yer alması zorunludur)
11-Kimlik Fotokopisi (T.C. ve K.K.T.C. uyruklular için nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi. Yabancı uyruklu öğrenciler için pasaportlarındaki resim ve kimlik bilgileri ile işlem gören sayfaların fotokopisi.)
12- Varsa Daha Önce Hazırlık Okuduğuna Dair Onaylı Belge (Belge’de kaç puan aldığının, hangi eğitim öğretim yılında hazırlık okuduğunun ve başarılı olup olmadığının yazılması gerekmektedir.)

2-Başarı Koşulları’na Göre Yatay Geçiş
Eşdeğer programlara başvuru yapılabilir. Başvurular, ön lisans programlarının 2. ve 3. yarıyılına, lisans programlarının 3. ve 5. yarıyıllarına, Tıp, Diş Hekimliği Programları’nın ise 3, 5 ve 7. yarıyıllarına başvuru yapılabilir. Başvuru sırasında genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.30 olması gerekmektedir. İngilizce eğitim veren programlara yapılan başvurularda ayrıca İngilizce yeterliliğinin sağlanması gerekir.

3-Yurt Dışından Yatay Geçiş
Yurt Dışı ve Yurt içi Başarı Koşulları’na Göre Başvuru Evrakları:
1- Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Formu için tıklayınız.
2- ÖSYS Sonuç Belgesi
3- LYS Sonuç Belgesi
4- Onaylı Transkript
5- Onaylı Ders İçerikleri
6- Disiplin Durum Belgesi (öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
7- Öğrenci Belgesi
8-Kimlik Fotokopisi (T.C.ve K.K.T.C. uyruklular için nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi. Yabancı uyruklu öğrenciler için
pasaportlarındaki resim ve kimlik bilgileri ile işlem gören sayfaların fotokopisi.)
9- E-devletten Lise Mezuniyet Belgesi/Diploma Fotokopisi
10- Varsa Daha Önce Hazırlık Okuduğuna Dair Onaylı Belge (Belge’de kaç puan aldığının, hangi eğitim öğretim yılında hazırlık okuduğunun ve başarılı olup olmadığının yazılması gerekmektedir.
11- YGS/LYS sonuçlarına göre takip eden yıl için de Yurtdışında öğrenime başlayan ve YÖK tarafından tanınırlığı olan yükseköğretim programlarından Üniversitemize yatay geçiş yapmak isteyen adayların, ÖSYS sonucu veya ÖSYS’ye muadil sayılan belgeler istenmektedir. Bu adayların yurtdışında öğrenime başladıkları yılda ÖSYS’ye girmiş olmaları ve gerekli minimum puan sağlamaları gerekmektedir.
Başvuru evrakının farklı dilde olması durumunda noter tarafından Türkçe çeviri yapılması gerekmektedir.

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ
1-Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş
Merkezi Yerleştirme Puanına göre değerlendirme yapılan başvuru şeklidir. Merkezi Yerleştirme Puanı ile İstanbul Okan Üniversitesi içinde kaydı devam eden öğrencinin; kayıt yaptırdığı yıldaki ÖSYS puan türü ve puanının, kurum içi yatay geçiş yapmak istediği programın aynı yılı için oluşmuş puan türünden taban puanına eşit ya da üzerinde olması gerekir. Taban puanı yeterli olan adaylar, kayıtlı oldukları programda 1 (bir) yarıyıl tamamladıktan sonra, herhangi bir programa ve İngilizce Hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflara başvuru yapılabilir. Kayıt dondurmuş olmak başvuruya engel değildir. Öğrenciler bu tür yatay geçiş hakkından yalnızca bir kez yararlanabilirler.

2-Başarı Koşulları’na Göre Yatay Geçiş
Öğrenciler kayıtlı oldukları program ile eşdeğeri olan programlara yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Başvurular, ön lisans programlarının 2. ve 3. yarıyılına, lisans programlarının ise 3. ve 5. yarıyıllarına yapılabilir. Tıp, Diş Hekimliği Programları’nın ise 3, 5 ve 7. yarıyıllarına başvuru yapılabilir. Başvuru sırasında genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.30 olması gerekmektedir. İngilizce eğitim veren programlara yapılan başvurularda ayrıca İngilizce yeterliliğinin sağlanması gerekir.
Başvuru Evrakları :
1-Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Formu için tıklayınız.
2- Transkript
3- ÖSYS Sonuç Belgesi
4- LYS Sonuç Belgesi
Yukarıda belirtilen belgelerin eksik ya da yanlış olması halinde kesinlikle kayıt işlemi yapılmayacaktır.

ÖNEMLİ NOT :

  • Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik İçin TIKLAYINIZ.
  • Yatay Geçiş yapan öğrencilerimizin en geç son kayıt tarihinde kayıt işlemlerini tamamlamış ve Öğrenci Kimlik Kartını almış olmaları gerekmektedir.
  • Kargo veya posta ile başvuru evrakı kabul edilmemektedir.
  • Başvuru sonuçları başvuru esnasında aday tarafından belirtilen e-posta adresine e-posta aracılığıyla tebliğ edilecektir.

Yatay Geçişlerde, YÖK mevzuatına göre öğrencinin ÖSYM bursu düşer, yatay geçiş yapılan üniversitenin ilgili kurulları tarafından burs/indirim uygulanabilir. Buna Göre;
Üniversitemize 2018 - 2019 Eğitim - Öğretim yılı güz-bahar dönemlerinde diğer üniversitelerden kurumlararası yatay geçiş yapacak olan öğrencilere Pilotaj Bölümü hariç Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Psikoloji Bölümü için %25’e kadar diğer programlar için %40 oranında burs/indirim verilecektir.

Üniversitemize 2018 - 2019 Eğitim - Öğretim yılı güz-bahar dönemlerinde üniversitemiz programlarında eğitimlerine devam ederken Pilotaj Bölümü hariç Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Psikoloji Bölümü’ne %25’e kadar, diğer bölüm/programlara Kurum İçi yatay geçiş yapacak olan öğrencilerin var olan ÖSYM ve Tercih Burs İndirimi aynı şekilde devam edecektir.

Üniversitemiz yatay geçiş burs/indiriminden yararlanma koşulları;
- Yatay Geçiş burs/indirimleri sadece yıllık kayıt yenilemelerde geçerli olup; uzatma döneminde ve kredi başı ücretlendirmelerde burs/indirimleri geçerli değildir.
- Yatay Geçiş burs/indirimlerinde öğrencinin intibakının yapıldığı sınıfa göre öğrencilik süresi hesaplanır.
- Verilecek burs/indirim oranları her yıl Mütevelli Heyetince yeniden değerlendirilebilir.