Haberler

Kısa film festivalimize iki büyük ödül!

31 Ocak 2020

Sinema-TV Bölümümüz tarafından dokuz yıldır düzenlenen Kısa Film Festivali iki bağımsız kurum tarafından en iyi festival ödülüne layık görüldü.

Türkiye’deki festivalleri ve özellikle kısa filmlerin verilerini arşivleyen ve değerlendiren köklü bir site olan Kameraarkası.org festivalimizi geçen yılın en iyi dört üniversite festivalinden biri olarak seçti. Festivallere dair uluslararası kriterlerin uygulandığı seçimde festivalimiz Selçuk Üniversitesi Kısa-Ca, Uşak Üniversitesi Uşak Kanatlı Denizatı ve İnönü Üniversitesi kısa film festivalleri ile birlikte bu gururu paylaştı.

Ayrıca festivalimiz Kısa Film Yönetmenleri Derneği’nin TopShorts etkinliği içerisinde verilen geçen yılın “Altın Festivalleri” arasında da yerini aldı. Kısa Film Yönetmenleri Derneği Türkiye’deki tüm festivalleri değerlendiriyor ve kriterlere göre sıralıyor. Altın Festival ödülümüz Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan özel bir törende festival direktörümüz ve Sinema-TV Bölüm Başkanımız Murat Tırpan’a takdim edildi.

Kısa film festivalimiz 10. gurur yılında “Liselerarası Kısa Film Yarışması”nı da içeren özel bir programla 20-21-22 Nisan tarihleri arasında Tuzla Kampüsümüzdeki Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezimizde gerçekleştirilecek.

Galeri