Mazeret Sınavı, Tek Ders Sınavı ve Not Yükseltme Sınavı hakkında

22 Mayıs 2023

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun , Final sınavlarından sonra yapılacak olan Mazeret sınavı, Tek ders sınavı ve Not yükseltme sınavı için belirlenen başvuru tarihleri ve sınav tarihleri, YÖK’ün Final sınavlarını ileri tarihe alması nedeni ile güncellenmiştir. Yeni sınav tarihleri aşağıdadır.

Başvuru tarihiSınav Tarihi
Mazeret sınavı 06.06.2023 08.06.2023
Tek ders sınavı 13.06.2023 15.06.2023
Not Yükseltme sınavı 13.06.2023 15.06.2023

Sınavların başvuru dilekçeleri ( Mazeret sınavı başvuru formu, tek ders sınavı başvuru formu, Not yükseltme sınavı başvuru formu- bu formlar Sekreterlikte bulunmaktadır); öğrencilerimiz tarafından doldurulup, danışmanlarından ve program başkanlarından onay alındıktan sonra ekinde belgeleri ile birlikte yukarıda belirtilen başvuru tarihlerine kadar Yüksek okul sekreterliğine teslim edilecektir. “ İstanbul Okan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği “ ne göre sınavlara girmesi uygun görülenler yukarıda belirlenen sınav tarihinde yüzyüze yapılacak sınava girebilirler.

Mazeret ile ilgili Yönetmelik maddesi ( Md.34/4) aşağıdaki gibidir;
Sağlıkla ilgili mazeretler; öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgili aldıkları aşağıda belirtilen istirahat raporlarının tümü, ayrıca kaza, yakınının vefatı ve benzeri sebepler ile ilgili belgeler, ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından, idari usullere göre düzenlenmiş olup olmadığı değerlendirilerek kabul edilir:
a) Öğrencilerin bağlı bulundukları sosyal güvenlik kurumları vasıtası ile gittikleri Üniversite ve Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile kamu tüzel kişiliğine sahip vakıf üniversiteleri hastanelerinden aldıkları onaylı raporlar,

Tek ders sınavıyla ilgili Yönetmelik maddesi ( Md.46 ) aşağıdaki gibidir;
Mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış ancak başarısız tek dersi kalan ve tek ders sınavı sonucunda en az 2,00 GNO’yu sağlayabilecek öğrencilere, o dersin koşullarını yerine getirmek kaydıyla fakülte/konservatuvar/meslek yüksekokulları ilgili yönetim kurulunca yarıyıl sonu sınavlarını (yıllık ders veren fakülteler için bütünleme sınavını) takip eden bir ay içinde tek ders sınavı açılır.

Not yükseltme sınavıyla ilgili Yönetmelik maddesi ( Md. 45 ) aşağıdaki gibidir;
Başarısız dersi bulunmamakla beraber mezuniyet için gerekli 2,00 GNO’sunu sağlayamayan öğrencilere ilgili yönetim kurulu kararı ile yarıyıl/yıl sonu sınavlarını takip eden bir ay içinde, daha önce almış oldukları derslerden kendi seçtikleri sadece bir ders için not yükseltme sınavı açılır.

Sınav saati ve sınav salonları sınav tarihinden bir gün önce duyurulacaktır.