İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN - TÜBİTAK Fark Yaratan Girişimcilik Eğitimi

MENU

Okan Üniversitesi, TÜBİTAK’ın 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı doğrultusunda hazırladığı proje ile Türkiye’de bu destekten yararlanan ilk 14 Üniversiteden biri olarak seçilmiştir.

Programın Amacı

Projenin amacı, üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin hayata geçirilmesi için, üniversitelerin, öğrencilerine ve öğretim elemanlarına yönelik girişimcilik sertifika programlarının uzun dönemde yaygınlaşmasıdır.

2014 Mart ayında uygulanmaya başlayan program 2017 Şubatında sona erecektir. Program en çok 40 öğrencilik sınıflarda yürütülmektedir. Programa önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim elemanı katılabilmektedir. Başvurular için duyurular her ders yılı başında yapılmaktadır.

Okan Üniversitesi, isteyen öğrencilere programı İŞL113 ve BUS113 kodlu kredili dersler olarak da vermektedir. Sertifika almak amacıyla programa katılmak isteyen öğrencilerin ve öğretim elemanlarının son başvuru tarihine kadar web sayfasındaki başvuru formunu doldurmaları yeterlidir. Programı kredili ders olarak almak isteyenlerin ise hem ders kaydı yaptırmaları hem de başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

2016 GÜZ DÖNEMİ Başvuruları için tıklayınız!

BAŞVURU FORMU

Dersler Cuma günleri yapılacaktır. TÜBİTAK destekli eğitimler 2015-2017 dönemi için ücretsizdir. Program modüllerine eksiksiz katılanlara Sertifika verilecektir. Derse kaydolup programa düzenli katılan ve yapılacak sınavda başarılı olanlar ise hem 3 kredi kazanacak hem de Sertifika alacaklardır.
Her sertifika dönemi sonunda, seçilen birkaç projenin OKAN Kuluçka Merkezine alınması amaçlanmaktadır. Kuluçka Merkezindeki başarılı projelere mentor desteği de verilecektir.

Katılma Şartları

Programa katılmak isteyen öğrencilerin İŞL113 ve BUS113 kodlu kredili derslerden birine kayıt olmaları ve öğretim elemanlarında olduğu gibi 20 Eylül 2016 tarihine kadar, web sayfasındaki başvuru formunu doldurarak OKAN Üniversitesi Girişimcilik Merkezine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasına göre eğitime katılacak 40 kişi belirlenecektir. Programa katılmak için

Okan Üniversitesi öğrencisi veya öğretim elemanı olmak Güz veya bahar döneminde Çarşamba ve Cuma günleri en az 42 saat sürecek programa katılabilecek durumda olmak Girişimciliğe veya (akademisyenler için) girişimci eğitimine ilgi duymak Başvuru formunu doldurarak zamanında başvuru yapmak gerekmektedir.

Ders Programı

ZORUNLU MODÜLLER (30 Saat)

GSER01 Girişimciliğin Temelleri (4 Saat): Ezgi Saatçi
GSER02 İş Modellemesi (12 Saat): Ezgi Saatçi
GSER04 Tecrübe Paylaşımı (10 Saat): Mehmet Kabasakal
GSER14 Etkili Sunum (4 Saat): Uğur Tandoğan
GSER 04 Tecrübe Paylaşımı dersleri Çarşamba günleri 13.00-15.00 arasında da yapılmaktadır.

SEÇMELİ MÖDÜLLER (34 Saat)

GSER11 Yaratıcı Düşünme ve Fikir Üretimi (8 Saat): Orhan Alankuş
GSER12 Liderlik ve Yönetim Becerileri (6 Saat):Uğur Tandoğan
GSER21 İş Planı Hazırlama (8 Saat): Ezgi Saatçi
GSER27 Mentorluk Uygulaması (6 Saat): Jale Akyel
GSER44 Web/Mobil Girişimcilik (6 Saat): Fazlı Yıldırım

2016 Güz döneminde dersler Çarşamba ve Cuma günleri yapılacaktır. Başvuru yapanlar, ders programlarına göre, Cuma günleri sabah veya öğlenden sonra müsait oldukları saatleri formda işaretlemelidirler.
Geçen yıl programa seçilmiş ve bazı modüllere katılmış olsalar da tüm modülleri tamamlamamış olanlar, yeniden başvuru yaparak, programın eksik bıraktıkları diğer modüllerini bu yılın sonuna kadar alabileceklerdir.

OKAN - TÜBİTAK Fark Yaratan Girişimcilik Eğitimi