İstanbul Okan Üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi’nden Türkiye’nin en büyük Gastronomi Mutfağı

MENU

2008’de açtığı Gastronomi Bölümü ile dünya çapında şefler yetiştirmeyi amaçlayan üniversitemizin bünyesinde Şubat ayında faaliyetlerine başlayan 1000 metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük uygulama mutfağı O’Mutfak’ta aynı anda 32 öğrencimiz eğitim görebiliyor. O’Mutfak, 4 yıllık lisans eğitiminin yanı sıra halka açık gastronomi eğitimlerine de ev sahipliği yapıyor. Gastronomiye ilgi duyan herkesin katılabileceği Türk ve Dünya mutfak kültürlerine yönelik ‘Günlük Workshop’lar, kurumsal gruplara özel eğitimler düzenleniyor. Ayrıca İstanbul Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKSEM) kapsamında da ‘şef açılık’ eğitimlerinin verildiği sertifika programları da düzenleniyor.

Dünya çapında tanınan şef aşçılar yetiştirmeyi hedefleyen üniversitemiz, 32 öğrenciye aynı anda hizmet verebilen Türkiye’nin en büyük gastronomi mutfağını hayata geçirdi. Üniversitemizin Gastronomi Bölümü bünyesindeki “O’Mutfak” adı verilen 1000 metrekarelik uygulama mutfağı ve restoranı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı törenle açıldı. Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen açılış törenine Bakan Eker’in yanı sıra Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan ve Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut ve sektörün önde gelen isimleri katıldı. 2 adet 32 kişilik aşçılık ve bir adet 18 kişilik pastacılık uygulama sınıfı ile bir restoranın yer aldığı binanın açılış kurdelesini kesen Bakan Mehdi Eker, kendi için özel olarak hazırlanan şef aşçı kıyafetini giyerek O’Mutfak’ı gezdi. Gastronomi Bölümü öğrencilerimizle bir süre sohbet eden Eker, açılışın ardından Mühendislik-Mimarlık Fakültemizin Gıda Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “Türkiye’nin Et ve Süt Politikası” konulu panelin açılışında konuştu. Türkiye’nin gıda maddeleri konusunda dışarıya hiçbir şekilde bağımlı olmadığını belirten Eker, “Bugün TÜİK’in açıklamasına göre Türkiye 16 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Bu alanda kendi ihtiyacını karşılayarak dünyada da daha fazlasını satan bir ülke haline geldi” diye konuştu.

Ünlü restoran sahiplerinden iş sözü

Açılışa katılan gıda ve yeme-içme sektörünün tanınmış isimleri, O’Mutfak’ı gezerek üniversitemizin Gastronomi Bölümü öğrencilerinden bilgi aldılar. Aralarında Reina’nın ortaklarından Ali Ünal, Sahan Restoranları’nın sahibi Tahir Tekin Öztan, Günaydın Et’in sahibi Cüneyt Asan, Sardunya Catering’in Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran ve Mar Group Kurucu ortaklarından Uğur Karabayır’ın da yer aldığı sektörün önde gelenleri, Gastronomi Bölümü öğrencilerimizin şirketlerinde kolaylıkla staj yapabileceklerini belirterek, mezun olduklarında ise iş imkanı sunacaklarını söylediler.

Galeri