Haberler

ICOLDE 2021 Uluslararası Açık Öğrenme Ve Uzaktan Eğitim Kongresi’ne katıldık

12 Ekim 2021
Haberler

Öğrenme Merkezimiz, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 9-10 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen “ICOLDE 2021 Uluslararası Açık Öğrenme ve Uzaktan Eğitimkongresine katıldı. Online yapılan kongre "pandemi sonrası dönemde açık öğrenme ve uzaktan eğitim" teması ile gerçekleştirildi. Kongrede çeşitli üniversitelerin Öğrenme Merkezlerinin yanı sıra bilim insanları, akademisyenler, araştırma görevlilerinin de çalışmaları yer aldı. Toplam başvuran 85 bildiriden 38 tanesi kabul edildi ve kongreye katılmaya hak kazandı.

Kabul edilen bildiriler, Uzaktan Eğitimde Erişilebilirlik Çalışmaları, İletişim Araştırmaları, Sağlık Uygulamaları, Sistem Tasarımları, Yöntem Araştırmaları, Tasarım Geliştirme ve Değerlendirme gibi konu başlıkları altında kongre programına eklendi. Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Emel Koç ve Uzman M. Gamze Tekke, ‘Sistem Tasarımları’ grubunda ‘Öğrenme Yönetim Sistemlerinde Kullanılan B2, LTI, Rest API Entegrasyon Analizi’ başlıklı çalışmaları ile kongrede yer aldı.

Çalışma kapsamında O’Learn içerisine harici eğitim teknolojileri araçları entegrasyonu için kullanılan yapı taşları (B2/Building Blocks), LTI ve Rest Api yapılarının yaşam döngüleri, fonksiyonları ve kullanım modelleri analiz edildi.