Haberler

UTAS'ın ortaklarından olduğu HORIZON 2020 projesi MODALES açılış toplantısı Brüksel'de yapıldı

17 Ekim 2019
Haberler

İstanbul Okan Üniversitesi “Ulaştırma Teknolojileri ve Akıllı Otomotiv Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin” (UTAS) ortaklarından olduğu HORIZON 2020 projesi MODALES açılış toplantısı 16 Ekim 2019 günü Brüksel’de yapıldı.

MODALES projesi sürücülerin gerek araç bakımına verdikleri önemi gerekse de araç sürüş tarzını iyileştirerek egzos emisyonları, fren ve lastiklerden kaynaklanan parçacık sayılarını azaltmayı ve bu şekilde yerel hava kalitesini önemli bir ölçüde iyileştirmeyi hedeflemektedir.

MODALES araç güç ünitesi, fren, lastik ve sürücü arasındaki ilişkiyi hava kalitesini parçacıklar dahil iyileştirmeye yönelik hazırlanan en önemli projelerden birisi. Retrofit, araç muayenesi ve düzenli bakım ilişkileri de proje kapsamı içinde ele alınacak.

UTAS bu projede diğer bir HORIZON 2020 projesi olan optiTruck projesinde geliştirdiği simülasyon sistemini kullanarak farklı sürüş tarzlarının emisyon üzerindeki etkisini inceleyecek. Ayrıca araç muayene ve araç bakım ilişkilerini de büyük veri analizi yöntemleri ile inceleyerek, projeye önemli katkılarda bulunacak.