Yrd. Doç. Dr. Cemal Demircioğlu’nun kitabı

09 Kasım 2016

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Cemal Demircioğlu’nun “Çeviribilimde Tarih ve Tarihyazımı” adlı kitabı Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi tarafından yayınlandı. Yrd. Doç. Dr. Demircioğlu'nun bu çalışması, 1980'lerden günümüze, çeviri tarihi ve tarihyazımı konularında geliştirilen akademik söylemleri seçilmiş bir literatür bağlamında ele alıyor; Türkiye içinden ve dışından araştırmacıların çeviri tarihini düşünme biçimlerine ışık tutuyor. Kitap ayrıca Osmanlı kültüründe çeviriyi, Arap-Fars-Türk edebiyatları arasındaki etkileşimi ele alan bilimcilerin yöntem önerilerine ve yaklaşımlarına da yer vererek Türkiye odaklı tarihsel çeviri araştırmalarına ilgi duyanların başvuracağı bir yapıt ortaya koyuyor.