Güz Dönemi İngilizce Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı

22 Eylül 2021

Rusça, Çince ve Arapça Mütercim Tercümanlık öğrencilerimiz için İngilizce Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı 29 Eylül 2021 Çarşamba saat 10.00’da ONLINE olarak gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz kendilerine bölüm başkanları tarafından iletilen linkten kullanıcı adı ve şifreleriyle girip sınava erişim sağlayabileceklerdir.

İngilizce Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde İngilizce gramer ve kelime bilgisini ölçen çoktan seçmeli bir test yer alacaktır. İkinci bölümde ise öğrencilerimizin yazma becerilerini ölçen, iki sorudan sadece birini yazacakları bir makale yazım bölümü olacaktır. Gramer ve kelime testi %50, makale yazma bölümü ise %50 oranında toplam notu etkileyecektir. Öğrencilerimiz toplam notları oranında ya muaf tutulacak ya da puanlarına göre sınıflara yerleştirilecektir.

Sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.
İngilizce Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı Başkanlığı