İstanbul Okan Üniversitesi olarak, üniversite adaylarının geleceklerine yön vermelerine ve kendilerine en uygun kariyer planını yapmalarına yardımcı olan 13 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz “O’Konferans” 10 Mart 2026 Salı günü Tuzla Kampüsümüzde düzenlendi.
Konferansa İstanbul’daki 28 kurumdan toplam 2200 öğrenci katıldı.
Açılış konuşmalarında Mütevelli Heyet Başkanımız Işıl Okan Gülen ve Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan, iş dünyasına en yakın üniversite vizyonuna sahip olan Üniversitemizin farklılıklarından ve uluslararasılaşmaya verdiği önemden söz etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan “26 yıldır evrensel değerlere uygun şekilde geleceğin insanını yetiştiriyoruz. Küresel dünyada fark yaratacak Almanca, Çince, Rusça gibi dilleri ikinci dil olarak öğretiyoruz. Çift ana dal ve yan dal imkanlarımızla geleceğinize katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Mütevelli Heyet Başkanımız Işıl Okan Gülen ise 85 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerle, İstanbul Okan Üniversitesi öğrencilerimizin kültürel gelişim ve entegrasyon fırsatı yakaladığını belirtti.
Konferansta Aday İlişkileri Müdürümüz Alper Tunga Çakıcı sınav, gelecek, meslek ve yaşam tercihleri konularında gençlere yol gösterecek bir konuşma yaptı. Çakıcı, “Hikayeni kendin yaz. Kendi hikayeni başlatacağın yer ise seçtiğin üniversite olacak” ifadesini kullandı.
Etkinlik, öğrencilerin akademisyenlerle sohbet ettiği fakülte-bölüm tanıtımları ve kampüs turu ile sona erdi.