Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mezunlarımızla buluştuk

08 Mart 2024

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kariyer Merkezi Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen "Mezunlarımızla Buluşuyoruz" panelinde farklı sektörlerden üç mezunumuzla bir araya geldik.

Sinema ve Televizyon Bölümü mezunumuz Bahar Gençalp, Sağlık Yönetimi Bölümü mezunumuz Beyza Köse, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Bölümlerimizde çift ana dal yapmış olan Hazal Selin Özkanlı, kariyer seçimleri konusunda öğrencilerimize yol gösterdi.

Bahar Gençalp "Kadın olmak kutsal ama zor bir süreç. Her sektörde kadın dayanışması, daha güçlü bir etki yaratır" diye konuşurken, Beyza Köse "Başarılarınızı destekleyen ve sizi ileriye taşıyacak insanlarla birlikte olmayı ihmal etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Hazal Selin Özkanlı ise “Kendinize olan güveninizi geliştirin ve yapmak istediğiniz her şeyde inancınızı kaybetmeyin" sözleriyle iş hayatında özgüvenin öneminin altını çizdi.

Panelin açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan "Dünya genelinde yönetici pozisyonlarında bulunan kadınların oranı yüzde 28. Bu istatistiği göz ardı etmeden kariyer planlarımızı oluşturmalıyız. Daha adil ve güçlü bir dünya için birlikte hareket etmek önemli. Öğrencilerimizle temas kurarak onların kariyerlerini inşa etmelerini görmek, bize ilham veriyor. Birlikte güçlüyüz" dedi.

Galeri