Haberler

Hitit yemekleri

25 Mayıs 2016

Üniversitemizde gerçekleştirilen “Hitit Mutfak Kültürü ve Hitit Yemekleri Sempozyumu”nda Hitit yemekleri pişirildi ve Hitit mutfak kültürü detaylı olarak anlatıldı. Sempozyum kapsamında yapılan Hitit Yemekleri Sunumu’nda beslenme öğretmeni ve yazar Asuman Albayrak’ın oluşturduğu mönüyü Gastronomi Bölümümüz ve Beslenme ve Diyetetik Bölümümüzün öğretim üyeleri ile öğrencileri birlikte hazırladı. Arkeolojik bulgular ve devlet arşivindeki ritüel metinlerden elde edilen Hitit yemek kültürüyle ilgili bilgiler doğrultusunda oluşturulan mönüde, bal ön plandaydı. Mönüde haşhallı ballı ekmek, bezelyeli ballı ekmek, yağlı börek, ballı kuzu eti, fermente buğday pilavı, kuru meyveli salata ve pekmezli tatlı yer aldı.

Galeri