Yayınlar

MENU
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Müslim Güler hazırlamış olduğu 'IoT Uygulamaları İçin En Uygun NoSQL Veritabanları' başlıklı bildirisi, 13 - 15 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen Akademik Bilişim 2019 Konferansı Ordu'da sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Müslim Güler hazırlamış olduğu 'Ağ Ortamında Kimlik Bilgisi Yönetiminde Yeni Çözüm' başlıklı bildirisi, 13 - 15 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen Akademik Bilişim 2019 Konferansı Ordu'da sunulmuştur.
  • Bilen Basarir ve Erchan Aptoula, Derin evrişimsel ağlar ile hiperspektral görüntü sınıflandırma, Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Zonguldak, 2016, Kabul edildi.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunumuz Bülent Güngör’ün, Prof. Dr. Tevfik Akgün ile hazırlamış olduğu 'Acil Aydınlatma ve Yönlendirme Sistemlerinin DALI Arabirimi ile Yönetimi' başlıklı bildirisi Bursa ilinde düzenlenen ELECO 2010 - Elektrik - Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumunda yayımlanmıştır.
  • Emel Koç'un Dr. Öğr. Üyesi Aslı Uyar Özkaya, Dr. Yasemin Atılgan Şengül ve Bora Gökçe ile hazırlamış olduğu 'Klinik Karar Destek Sistemleri Üzerine Araştırma Acıbadem Hastenesi Örneği' başlıklı bildiri çalışması 15 -17 Kasım 2012 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen Tıp Bilişimi'12 kongresinde, 13-15 Eylül 2012 tarihlerinde Isparta'da gerçekleştirilecek olan 6.Sağlık ve Hastane İdaresi kongresinde yayımlanmıştır.
  • Emel Koç’un, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yıldırım ile hazırlamış olduğu 'Hastane Yönetim Sistemlerinde Bilgisayar Teknolojisi Kullanımına Yönelik Bir Araştırma' başlıklı bildirisi Antalya'da 13 - 16 Ekim 2011 tarihinde düzenlenen 5. Sağlık ve Hastane İdaresi kongresinde yayımlanmış bulunmaktadır.
  • Emel Koç'un, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Uyar ve Dr. Yasemin Atılgan Şengül ile hazırlamış olduğu 'Dermatolojik hastalıkların teşhisinde temel sınıflandırma algoritmalarının başarım ölçütlerinin değerlendirilmesi' başlıklı bildiri çalışması 20 - 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi Didim Sosyal Tesisleri ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 15.Ulusal Biyoistatistik Kongresinde sözlü bildiri olarak sunulmuş ve yayımlanmıştır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunumuz Gökhan Yaylalı'nın Prof. Dr. Tevfik Akgün ile hazırlamış olduğu 'İşletim Sistemlerinde Kendi Kendini Onarma' başlıklı bildirisi Elazığ'da düzenlenen IATS'11, 6th International Advanced Technologies Symposium'da yayımlanmıştır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunumuz Zana İlhan'ın 2011 yılında İzmir'de düzenlenen XVI. Türkiye'de İnternet Konferansında bildirisi yayımlanmış bulunmaktadır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Mehmet Birlik'in 'Ağ Simülatörü (NS2)' başlıklı bildirisi 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen CSE-11, ICGST Conference on Computer Science and Engineering'de yayımlanmış bulunmaktadır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Bora Ardıl'ın 'Ağlarda Topluluk Yapılarının Algılanma Algoritmaları' başlıklı bildirisi 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen CSE-11, ICGST Conference on Computer Science and Engineering'de yayımlanmış bulunmaktadır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Sinan Buğu, Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencimizCan Yeşilyurt ve Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özaydın'ın, kuantum haberleşme mühendisliği ve kuantum network alanındaki 'Enhancing the W-state quantum-network-fusion process with a single Frendkin gate' başlıklı makalesi Physical Rewiev A dergisinin Quantum Information kısmında 25 Mart 2013 tarihinde yayınlanmış bulunmaktadır. Makaleyi görmek için tıklayınız.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Sinan Buğu, Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencimizCan Yeşilyurt, Öğretim Üyelerimiz Dr. Öğr. Üyesi Azmi Ali Altıntaş ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özaydın'ın, süperpoze kuantum sistemlerinin sağladığı kuantum hassasiyet konusundaki 'Quantum Fisher Information of N Particles in the Superposition of W and GHZ States' başlıklı makalesi, International Journal of Theoretical Physics dergisinde yayımlanmak üzere kabul edilmiştir.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Sinan Buğu, Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencimizCan Yeşilyurt ve Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özaydın'ın, kuantum haberleşme mühendisliği ve kuantum network alanındaki 'An Optical Gate for Simultaneous Fusion of Four Photonic W or Bell States' başlıklı makalesi, Quantum Information Processing dergisinde yayımlanmak üzere kabul edilmiştir.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunumuz Ümit Ali Orman'ın, Dr. Öğr. Üyesi Birim Balcı Demirciile hazırlamış olduğu 'The Reasons why Engineering Students Prefer Training Courses in Priivate Sector' başlıklı makalesi Journal of Educational and Instructional Studies in the World isimli derginin Kasım 2012 tarihli saysında yayımlanmış bulunmaktadır.
  • Ümit Ali Orman'ın, Dr. Öğr. Üyesi Birim Balcı Demirci ile hazırlamış olduğu 'Mühendislik Öğrencilerinin Özel Sektördeki Eğitimlerine Yönelme Sebepleri' başlıklı bildirisi World Conference on Educational and Instructional Studies, WCEIS 2012 konferansında sunulmuş ve yayımlanmış bulunmaktadır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Hülya Coşkun Özkan'ın Dr. Öğr. Üyesi Birim Balcı Demirciile hazırlamış olduğu 'Türkiye’de E-Öğrenme Gelişmeler ve Uygulamalar IV' adlı kitabın E-Öğrenmede İçerik Geliştirme adlı bölümünde 'E-Değerlendirme ve Bireyselleştirilmiş Testler' başlıklı çalışması 2012 yılında basılmıştır.
  • Hülya Coşkun Özkan’ın Dr. Öğr. ÜyesiBirim Balcı Demirci ve Okan Özkan ile hazırlamış olduğu 'Bir E-Sınav Platformu İçin İhtiyaç Analizi' başlıklı bildiri çalışması 6 - 8 Haziran 2013 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilen ICITS 2013, 7.Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunda yayımlanmıştır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Okan Özkan’ın Dr. Öğr. Üyesi Birim Balcı Demirci ve Hülya Coşkun Özkan ile hazırlamış olduğu 'Bir E-Sınav Platformu İçin İhtiyaç Analizi' başlıklı bildiri çalışması 6 - 8 Haziran 2013 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilen ICITS 2013, 7.Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunda yayımlanmıştır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunumuz Oğuzhan Yalçın’ın hazırlamış olduğu 'Zenginleştirilmiş gerçeklik öğelerinin eğitim teknolojisi olarak kullanılması: Bilgisayar donanımları örneği' başlıklı bildirisi Erzurum'da düzenlenen 2013 7.Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunda sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Melih Keskin’in, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yıldırım ile hazırlamış olduğu 'Spor ve yaşam merkezleri üzerine veri madenciliği çalışması' başlıklı bildiri çalışması 20 - 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi Didim Sosyal Tesisleri ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Uluslar arası katılımlı 15.Ulusal Biyoistatistik Kongresinde sözlü bildiri olarak sunulmuş ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi’nin kongre özel sayısında yayınlanmıştır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Erhan Tahminciler’in Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yıldırım ile hazırlamış olduğu 'Erythromycin ilacının yan etkilerinin araştırılması için web’deki hasta yorumlarının analizi' başlıklı bildiri çalışması 20 - 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi Didim Sosyal Tesisleri ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Uluslararası katılımlı 15.Ulusal Biyoistatistik Kongresinde sözlü bildiri olarak sunulmuş ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi’nin kongre özel sayısında yayınlanmıştır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Serkan Sisnelioğlu ve Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Erchan Aptuola'nın 'Matematiksel Biçimbilim ile Çevrim-dışı İmza Tanıma' başlıklı bildirisi 2013 yılında Bursa'da düzenlenen Yazılım 2013 - Uluslararası Kongresinde yayımlanmış bulunmaktadır.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Hakan Hıdır'ın, Prof. Dr. B. Tevfik Akgün, Prof. Dr. Orhan Alankuş, Yüksek Lisans Programı öğrencilerimiz Rıdvan Özdemir ve Uğur Erdem ile birlikte hazırlamış olduğu 'Bir Fikir Yönetim Sisteminin Gerçeklenmesi' başlıklı bildirisi, 05 - 07 Şubat 2014 tarihinde düzenlenen Akademik Bilişim 2014 Konferansı Mersin'de sunulmuştur. Bildiriyi Prof. Dr. B. Tevfik Akgün sunmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Kader NİKBAY, Bilgisayar Mühendisliği mezun öğrencimizKutay Ata ŞEN ve Öğretim Üyemiz Prof. Dr. B. Tevfik AKGÜN’ün birlikte hazırlamış olduğu ‘Sürücüsüz araç trafiği ile sürücü davranışı iyileştirmeye yönelik bir oyun: OKANOM’ başlıklı bildiri 27-29 Kasım 2014 tarihlerinde, Bursa'da düzenlenen ELECO 2014 Kongresinde yayımlanmış bulunmaktadır. Bildiriyi Kader NİKBAY sunmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Kader NİKBAY, Bilgisayar Mühendisliği mezun öğrencimizKutay Ata ŞEN ve Öğretim Üyemiz Prof. Dr. B. Tevfik AKGÜN’ün birlikte hazırlamış olduğu ‘Sürücü Davranışı İyileştirmeye Yönelik Bir Oyun ve Yol Tanımlama’ başlıklı bildiri 4-6 Şubat 2015 tarihlerinde, Eskişehir'de düzenlenen Akademik Bilişim 2015 Konferansında yayımlanmış bulunmaktadır. Bildiriyi Kader NİKBAY sunmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Emircan KALYONCU ve Öğretim Üyemiz Prof. Dr. B. Tevfik AKGÜN’ün birlikte hazırlamış olduğu 'Raddio: Yeni Nesil İnternet Radyosu' başlıklı bildiri 4-6 Şubat 2015 tarihlerinde, Eskişehir'de düzenlenen Akademik Bilişim 2015 Konferansında Emircan KALYONCU tarafından sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Hacer Ebru UZ’un, Dr. Öğr. Üyesi Birim BALCI DEMİRCİ ile birlikte hazırlamış olduğu ‘Engelli Kullanıcılar İçin Multimedya Öğrenme Araçları’ başlıklı bildiri 04-06 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenen Akademik Bilişim 2015 Konferansı Eskişehir'de sunulmuştur. Bildiriyi Hacer Ebru UZsunmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezun öğrencimiz Kader NİKBAY, Bilgisayar Mühendisliği lisans öğrencimiz Çağlayan SEVER ve Öğretim Üyemiz Prof. Dr. B. Tevfik AKGÜN’ün birlikte hazırlamış olduğu ‘PeTraLi: A Simulation for The Observation of Drivers’ Experiences Assisted Personal Traffic Lights’ başlıklı bildiri 26-28 Kasım 2015 tarihlerinde, Bursa'da düzenlenen Uluslararası ELECO 2015 Konferansında yayımlanmış bulunmaktadır. Bildiriyi Çağlayan SEVER sunmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz İzzet ÖZEN’in , Doç. Dr. Erchan APTOULA ile birlikte hazırlamış olduğu ‘Biçimbilimsel Özniteliklerin Eş-Oluşumlarına Dayalı Doku Betimleme’ başlıklı bildiri 03-05 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen Akademik Bilişim 2016 Konferansı Aydın’da sunulmuştur. Bildiriyi İzzet ÖZEN sunmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Yusuf Kocaman'ın, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Uyar Özkaya ile birlikte hazırlamış olduğu 'Yapay Zeka ile Parfüm Öneri Sistemi' başlıklı bildirisi, 03 - 05 Şubat 2016 tarihinde düzenlenen Akademik Bilişim 2016 Konferansı Aydın'da sunulmuştur. Bildiriyi Yusuf Kocaman sunmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Yavuz Kömeçoğlu, Çetin Oktay, Nilgün İncereis, Levent Yıldız'ın, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Uyar Özkaya ile hazırlamış olduğu 'Sequence Oyununun Minimaks Algoritması Kullanılarak Tasarlanması ve Geliştirilmesi' başlıklı bildiri 03-05 Şubat 2016 tarihlerinde Aydın'da düzenlenen Akademik Bilişim 2016 Konferansında yayınlanmıştır. Bildiriyi Yavuz Kömeçoğlu sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Nilgün İNCEREİS’in hazırlamış olduğu “5G Ağ Teknolojilerinde Nesnelerin İnterneti” başlıklı bildiri 20.10.2016 tarihlerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen 30. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları (BMBB) toplantısı ve Uluslararası Bilgisayar Mühendisliği Konferansı’nda (UBMK 2016) sunulmuştur ve ubmk.org adresinde bildiri kitabında yayımlanmıştır. Bildiri Nilgün İNCEREİS tarafından sunulmuştur.
  • Eşref Seğmen ve danışmanları Prof. Dr. Bekir Tevfik Akgün ve Prof. Dr. Yavuz Akpınar'ın 'Bilişsel Faktörlerin Bilgisayar Programlama Öğrenimine Etkilerinin İncelenmesi' başlıklı çalışması 20 - 23 Ekim 2016 tarihlerinde Tekirdağ- Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen 'Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı' - UBMK2016'da sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Nilgün İNCEREİS ve Prof. Dr. Bekir Tevfik Akgün’ün hazırlamış oldukları “IoT Uygulamaları için Oluşturulan Sistemde Servisler” başlıklı bildiri 08.02.2017 tarihinde Aksaray Üniversitesinde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı’nda (AB 2017) Nilgün İNCEREİS tarafından sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Elif Karakaş ve İlhan Öztozlu’nun hazırlamış oldukları “İki Adımlı Doğrulama Yöntemindeki Gelişmeler ve Online Eğitim Sektörüne Uyarlanması” başlıklı bildiri 2-4.Kasım 2017 tarihleri arasında T.C. Bahçeşehir Üniversite’sinde düzenlenen XXII. Türkiye’de Internet Konferansı’nda Elif Karakaş ve İlhan Öztozlu tarafından sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Alkan KAYA ve Yar. Doc. Dr. Volkan EROL’un hazırlamış oldukları “Güvenilir Bilişim Tabanlı Bir Güven Modellemesi Önerisi” başlıklı bildiri 02.02.2018 tarihinde Karabük Üniversitesinde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı’nda (AB 2018) Alkan KAYA tarafından sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Umut Boz ve Prof. Dr. Bekir Tevfik Akgün’ün hazırlamış oldukları “Robotik Süreç Otomasyonu” başlıklı bildiri 01.02.2018 tarihinde Karabük Üniversitesinde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı’nda (AB 2018) Umut Boz tarafından sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Sedat ÖZTÜRK ve İlhan ÖZTOZLU’nun hazırlamış oldukları “JVM Tabanlı Diller Arasında Kotlin’in Hızlı Yükselişi” başlıklı bildiri 02.02.2018 tarihinde Karabük Üniversitesinde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı’nda (AB 2018) Sedat ÖZTÜRK ve İlhan ÖZTOZLU tarafından sunulmuştur.
  • Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Doğukan AYDINLI, Emre KÖROĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan EROL’ un hazırlamış oldukları “Ters Proxy Sunucusu Yaparak Mobil Cihazların Kötüye Kullanımı” başlıklı bildiri 16.05.2017 tarihinde preprints.org adresinde yayımlanmıştır.