İstanbul Okan Üniversitesi

İlk Yardım Merkezi (OKİEM - OKİEEM)

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi (OKİEM); Sağlık Bakanlığı ilk yardım yönetmeliği doğrultusunda denetlemelerini tamamlamış olup 06 Ocak 2013 tarihinde eğitime başlama yetkisini almıştır.

İstanbul Okan Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi eğitimlerini “ilk yardım eğitmeni sertifikası” olan deneyimli eğitmenler yürütmektedir. İlk Yardım Eğitim Merkezimizin amacı; bireylere ilk yardım konusunda bilgi, beceri kazandırmak ve bu doğrultuda gerekli (kaza vb.) durumlarda olaylara bilinçli bir şekilde yaklaşabilen ilk yardımcılar yetiştirmektir.

Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi, günde 8 saat olmak üzere, toplam 16 saatten oluşan eğitimlerdir.

Sağlık Bakanlığı onaylı Temel İlk Yardım Güncelleme Eğitimi, İlk yardımcı sertifikası bulunan kişilerin, belge geçerlilik tarihi dolmadan bilgilerini güncellemeleri için yapılan eğitimlerdir. 1 gün içerisinde 8 saatte verilen eğitimlerdir.

Eğitimler en az 7 kişiden oluşan gruplar ile yapılır. 7 kişiye kadar 1 eğitmen ile 7 kişinin üzerindeki gruplarda iki eğitmen ile eğitim planlanır.

Her bir kursiyere Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış “Temel İlk Yardım Uygulamaları Eğitim Kitabı” verilmektedir.

Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir.

Kurs Tarihleri

Yeni dönem kurs kayıtlarımız için lütfen iletişime geçiniz.
Dr. Öğr. Üyesi Fazilet Özdenoğlu
Okan Üniversitesi İlk Yardım Merkez Müdürü/ İlk Yardım Eğitmeni / İlk Yardım Eğitici Eğitmeni
Tel: 0216 677 16 30 Dahili : 3757
E-mail: fazilet.ozdenoglu@okan.edu.tr


İstanbul Okan Üniversitesi İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi (OKİEEM),15 Kasım 2015’te eğitime başlama yetkisi almıştır.

Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı ilkyardım eğitici eğitimleri, günde 8 saat olmak üzere, toplam 40 saatten oluşan eğitimlerdir.

Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara 5 yıl geçerli eğitmen sertifikası verilmektedir. İlk yardım eğitmeni olarak görev yapabilmek için toplam 40 saat temel ilk yardım bilgileri ile eğitim becerilerinin kazanılması gerekmektedir.

Eğitici Eğitmeni Sınav Şekli

  1. Temel ilk yardım testi 40 soru (test)
  2. Eğitim becerileri testi20 soru
  3. İlk yardım uygulamaları
  4. İlk yardım konularından biri için hazırlanan sunum

Kurs Tarihleri

Yeni dönem kurs kayıtlarımız için lütfen iletişime geçiniz.
Dr. Öğr. Üyesi Fazilet Özdenoğlu
Okan Üniversitesi İlk Yardım Merkez Müdürü/ İlk Yardım Eğitmeni / İlk Yardım Eğitici Eğitmeni
Tel: 0216 677 16 30 Dahili: 3757
E-mail: fazilet.ozdenoglu@okan.edu.tr

Akademik Kadro

Galeri