Haberler

Ergonomi, Işık ve Renk dersini sektörün önemli firması Yatsan'da gerçekleştirdik.

08 Aralık 2022

İstanbul Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Bölümü Tasarım Bölüm Başkanı Öğr.Gör. İsmail Doğan, Öğr.Gör. Özge Çiçek Yıldız, Öğr.Gör. Didem Erdem hocamızın koordinatörlüğünde, 5 Aralık Pazartesi Günü Ergonomi dersimiz kapsamında ‘Yatsan’ firmasını ziyarette bulunduk. Öğrencilerimiz iç mekan tasarımında ergonominin önemini, iyi bir tasarımın insan ergonomisine uygun olması gerektiğini uygulamalı bir biçimde öğrenmiş oldular.

Ülkemizin en önemli yatak üretici firmalarından Yatsan’ın, bölgemizin en büyük mağazası olması nedeniyle seçtiğimiz Kocaeli mağazasında, firma sahibinden yatak üretim süreci, kaliteli uyku, uykunun hayatımızdaki yeri ve önemi hakkında bilgi aldılar. İyi bir uyku için müşteri analizi yaparak müşteriye nasıl ürün seçilmesi gerektiğini öğrendiler. Öğrencilerimiz bunların yanında müşteri ilişkileri hakkında uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren firmanın başarı odaklı çalışma sırlarını, müşteri memnuniyeti politikaları hakkında bilgi sahibi oldular.

Birinci sınıf öğrencilerimiz tasarım sürecine başlamadan ergonomi hakkında bilgi alırken, ikinci sınıf öğrencilerimiz iş yaşamına en yakın üniversite olmamızın farkındalığında bir ders işlemiş oldular. Bizi yiyecek ve içeceklerle karşıladılar. Ayrıca Kocaeli’de özel bir televizyon kanalı haberimizi yaptı. Yatsan’da ilk kez böyle bir ders yapıldığını söyleyen firma sahibi Haşmet Uçar teşekkürlerini iletti. Üniversitemizi temsilen bir de buket çiçek götürdük, çok mutlu oldular.

Galeri