Haberler

Arçelik Fabrikası Atölye 4.0 ziyareti

03 Mayıs 2018
Haberler

Mühendislik Fakültemizin Makine ve Endüstri Mühendisliği öğrencileri ve Meslek Yüksekokulumuzun Mekatronik Bölümü öğrencileri Arçelik Çamaşır Makinası Fabrikası’nda kurulu olan ATÖLYE 4.0’a ziyaret gerçekleştirildi.

Endüstri 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimi, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kolektif bir terimdir. Aynı zamanda bu yapı akıllı fabrika sisteminin oluşmasında büyük rol oynar. Bu devrim, üretim ortamında her bir verinin toplanmasına ve iyi bir şekilde izlenip analiz edilmesine olanak sağlayacağı için daha verimli iş modelleri ortaya çıkarmasına olanak sağlayacaktır.

KOÇ grubunun hem kendi şirketlerine, hem tedarikçilerine hem de üniversitelere eğitim amaçlı kurmuş olduğu ATÖLYE 4.0’da bu yapının oluşması ve uygulanması Otomasyon Yöneticisi Ercan Gündüz tarafından detaylı olarak açıklandı ve kurulu olan akıllı fabrika üzerinden de otomasyon ve robot teknolojilerinin uygulamaları gösterildi.

Tüm katılanlar geleceğin akıllı fabrikalarını tanıma şansına sahip oldular. Robot tarafından ikram edilecek Türk Kahvesi İkram Projesi tamamlanmadığından katılanlar su ve çay içmekle yetindiler.