Haberler

Assan Alüminyum Şirketi ile derslerde işbirliği

05 Nisan 2018
Haberler

Alüminyum günlük hayatımızda gittikçe önem kazanan bir malzeme olmaya hızla devam etmektedir. Ambalaj malzemelerinden, bina dış cephelerine kadar birçok alanda günlük hayatımızın bir parçası olan alüminyum, hafifliği ve üstün özellikleri nedeni ile havacılık ve otomobil sektöründe de gözde bir malzeme olmayı sürdürmektedir.

Öğrencilerimize bu gelişmenin önemini aktarmak amacıyla Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Çobanoğlu’nun Assan Alüminyum Şirketi ile başlatmış olduğu işbirliği, ortak bitirme tezi çalışmalarının devamı olarak Makine Mühendisliği Bölümü ‘Manufacturing Techniques dersi ve Endüstri Mühendisliği Bölümü ‘Material Science dersleri kapsamında sürdürülmüştür.

Assan Alüminyum Arge Süreç Yöneticisi Dr. Hatice Mollaoğlu Altuner, her iki ders kapsamında öğrencilere “Yassı Mamul Alüminyum Üretim Süreçleri” hakkında bilgi vermiştir.

Derslerin ilk bölümünde alüminyumun ve alaşımlarının özellikleri, alüminyumun tarihsel gelişimi, kullanım alanları, mukavemet kazandırma mekanizmaları, alüminyum yassı mamul üretiminin ilk aşaması olan yarı sürekli döküm ve sürekli döküm yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Bu temel bilgilendirmeden sonra sıcak ve soğuk haddeleme teknolojileri anlatılarak, burada rol oynayan teknikler, güçler ve dikkat edilmesi gereken parametreler örneklerle açıklandı.

Tüm üretim teknolojilerinde karşımıza çıkan malzeme özellikleri, malzemenin elde edilmesi, alaşımları, günlük hayatımızdaki rolü ve geleceği, imalat tekniklerine alüminyum ve Assan Alüminyum pratiğinde anlatılarak öğrencilere teori ve pratiğin birleştiği bir sunum yapıldı. Öğrencilerin dikkatle izlediği ders marka dersi adı altında yapılan çalışmalara da katkı sağlamasına neden oldu.