Duyurular

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Duyurusu

15 Haziran 2020

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ

2020-2021 GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU İŞLEMLERİVE KONTENJANLARI TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE BU ALANDAN İLAN EDİLECEKTİR. LÜTFEN GÜNCEL DUYURULARI TAKİP EDİNİZ!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tarafından Kontenjanlar İlan Edildiğinde Yatay Geçiş Başvuru-Değerlendirme-Sonuçların İlanı-Kesin Kayıt Tarihleri İle Birlikte Yatay Geçiş Takvimi İlan Edilecektir.

Başvurular Sistem Üzerinden Online Yapılacak Olup, Posta veya Elden Başvuru Evrakı Kabul Edilmeyecektir. Başvuru Esnasında Sisteme Yüklenen Evrakların Kayıt Esnasında Orijinallerinin Teslim Edilmesi Gerekmektedir, Aksi Takdirde Başvurunuz Olumlu Olsa Bile Kayıt İşleminiz Kabul Edilemeyecektir.

2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılında

  • Lisans ve Önlisans programlarına; hem Merkezi Yerleştirme Puanına, hem de Not Ortalamasına göre başvuru kabulü alınacaktır,
  • Kurum içi yatay geçiş başvuruları için hem Merkezi Yerleştirme Puanına, hem de Not Ortalamasına göre başvuru kabulü alınacaktır,
  • Kurumlararası Yatay Geçiş ile Lisans ve Önlisans Programlarına Yurt Dışından hem Merkezi Yerleştirme Puanına, hem de Not Ortalamasına göre başvuru kabulü alınacaktır,
  • 2020- 2021 eğitim öğretim döneminden önce Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitime başlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş işlemlerinde, dünyada yaşanan COVID-19 salgını dikkate alınarak, sadece 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı güz dönemindeki yatay geçiş işlemlerine mahsus olmak üzere; verilen haklar çerçevesinde yatay geçiş başvuruları alınacaktır.
  • 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz-Bahar dönemlerinde diğer Üniversitelerden Kurumlararası yatay geçiş yapacak olan öğrencilere; Pilotaj Bölümü hariç Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Psikoloji Bölümü için %25’e kadar, diğer bölüm/programlar için % 50 oranında burs/indirim uygulanacaktır.
  • 2020-2021 Eğitim öğretim yılı Güz-Bahar dönemlerinde üniversitemiz programlarında devam ederken Pilotaj bölümü hariç, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Psikoloji bölümlerine %25’e kadar, diğer bölüm/programlara kurum içi yatay geçiş yapacak öğrencilerin var olan ÖSYM ve Tercih burs/indirimi aynı şekilde devam edecektir.

İletişim için:
ogrenciislerimaillist@okan.edu.tr