Azeri konuklarımız Tıp Fakültemizi ziyaret etti

21 Aralık 2016

Kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen Azeri doktor meslektaşlarımız Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Baskan’ı ziyaret etti. Tercüman aracılığı olmadan, öz dilimiz olan Türkçe konuşularak yapılan bu görüşmede, Türkiye’deki mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi kendilerine aktarıldı. Daha sonra da son yıllarda Azerbaycan’da tıp eğitiminde yapılan değişiklikler konusunda fikir paylaşımında bulunuldu. Sohbetin ardından Temel Bilimler Laboratuvarları gezdirildi. Sonrasında Simülasyon Merkezi’ne gidilerek buradaki maketler üzerinde uygulamalar yapıldı. Gördükleri ileri teknoloji ve olanaklar hakkında olumlu görüşlerini ve takdirlerini ifade eden kardeş ülke Azerbaycan’ın meslektaşlarımız iyi izlenimlerle fakülteden ayrıldılar.