Haberler

2023 - 2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Törenimizi gerçekleştirdik

13 Ekim 2023

Öğrencilerimize önlüklerini Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcımız Işıl Okan Gülen, Rektör V. Prof. Dr. Güliz Muğan, Rektör Yardımcılarımız ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Mercan giydirdi.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Mercan’ın konuşması:

Beyaz önlük tarihte ilk defa Roma İmparatorluğu senato seçimlerinde saflık ve temizlik sembolü olarak kullanılmıştır.

Daha sonra 1800’lü yılların sonunda hekimlerin toplum içinde tanınması ve ayrıcalıklı konumları nedeniyle, hekimler tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

Günümüzde, temizlik, saflık, dürüstlük ve güven simgesi olarak hekimler tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Sevgili Öğrenciler; uzun yıllar süren çaba, çalışma ve sınavlar sonucunda milyonlarca öğrenci arasından sıyrılarak Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim görmeye hak kazandınız. Ailelerinizin sizinle gururlandığı kadar bizde sizinle gurur duyuyoruz. Ayrıca Okan Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ederek ailemize katılmanızdan çok mutluyuz.

Sevgili Öğrenciler; Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çok değerli ve deneyimli akademisyenlerden, Tıp Biliminin inceliklerini, insan sağlığını korumayı ve geliştirmeyi, hastalıkların tanı ve tedavisini, hasta ve hasta yakınlarıyla doğru iletişim kurmayı, empatiyi, yardımlaşmayı öğrenerek iyi yetişmiş birer tıp doktoru olarak mezun olacaksınız.

Vizyon ve Misyonumuz her birinizin Cumhuriyetimizin kurucusu, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İlkelerini özümsemiş, Ülkemize ve İnsanlığa faydalı, donanımlı teknolojiyi kullanan, araştırmacı, kendisinden önce hastasını düşünen birer hekim olarak yetişmenizdir.

Bu bağlamda, Ülkemizin en huzurlu, her türlü sosyal, kültürel ve bilimsel olanaklarıyla donatılmış kampüsümüzde Temel Bilimler öğrenimi görüp, daha sonra Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ait hastanemizde Klinik Bilimler Eğitimi ve Uygulama olanağı bulacaksınız.

Sevgili öğrencileri, bugün beyaz önlüklerinizi giyerek İnsanlığın seçkin bir grubuna katılacak, hekim olmak için ilk adımı atacaksınız.

Tolstoy’un söylediği gibi, “Acı Duyan İnsan Canlıdır Başkasının Acısını Duyabiliyorsa İnsandır”.

Yaşamımız boyunca bugünü unutmayın, insanları sevin, din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkese yardımcı olun, sürekli yenilikleri izleyerek ve teknolojiyi kullanarak kendinizi geliştirin, meslektaşlarınızla dayanışma içinde olun ve Hipokrat’ın dediği gibi, Önce zarar vermeyin ve hepsinden önemlisi, size lekesiz tertemiz verdiğimiz bu beyaz önlüğü yaşamınız boyunca lekesiz ve tertemiz tutunuz.

Galeri