Haberler

Kahramanmaraş ve Andırın’da Sağlıkta Meslek Seçimi konferansları yapıldı

25 Şubat 2016

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun (SHMYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, Kahramanmaraş İl Merkezi ve Andırın ilçesini ziyaret ederek lise son sınıf öğrencilerine sağlık meslekleri hakkında konferans verdi.

Kahramanmaraş Merkez’de Açı Temel Lisesi’nde iki seans halinde, Andırın’nda yer alan Andırın Şehit Tacettin Şeribaş Anadolu Lisesi, Andırın Çok Programlı Anadolu Lisesi, Andırın Anadolu Lisesi, Özel Basarı Temel Lisesi’nin tek bir salonda bir araya gelerek tüm son sınıf öğrencilerinin katıldığı konferansta öğrenciler sordukları sorularla da meslek seçimlerinde yeni bir aşamada olduklarını gördüler.

Konferansı sunan SHMYO Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, öncelikle Türkiye’de neden sağlık mesleklerinin cazibesini koruduğunu anlatarak, amaçlarının öğrencilere meslek seçiminde yardımcı olmak olduğunu söyledi. Daha sonra sıra ile 6-5-4 ve 2 yıllık sağlık mesleklerini tek tek anlatan Yarar, verdiği örneklerle meslek seçiminin önemine de vurgu yaptı.

Yarar, 2 yıllık önlisans programlarının çok talep gördüğünü konuşmasında belirterek, iki yıl sonunda hem bir meslek sahibi olunabileceğini hem de dikey geçiş sınavı (DGS) ile de istenirse lisans tamamlanabileceğini anlattı. Daha sonra tıp, diş hekimliğinden başlayarak, hemşirelik, sağlık yönetimi gibi alanlara değinen Yrd. Doç. Dr. Yarar, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Perfüzyon Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Elektronörofizyoloji, Nükleer Tıp Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Radyoterapi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yaşlı Bakım programlarının eğitimi ve iş alanları hakkında öğrencilere tek tek bilgiler verdi ve sorularını cevapladı.

Haberler